Özellikle hijyen ve sosyal mesafenin titizlikle uygulandığı toplantıda, maske takılması hassasiyetle istendi. İl Başkanı Fahrettin Abay, Türkiye’nin gündeminde olan Fındık taban fiyatları konusuna değindi.  Fahrettin Abay, Tarım Bakanı’nın 665 bin ton rekolte derken, fındık üreticilerinin kurumsal temsilcilerinin açıkladığı rekoltenin 580 bin ton olduğunu, devlet yetkililerinin yüksek üretim rakamı telaffuz etmesinin ardında ne yattığını, herkes az çok görüyor olduğunu ifade ederek, “Fındık fiyatını aşağıya çekmek istiyorlar. Dünya fındık üretiminin yüzde 75’ni karşılayan bir ülke ne yazık ki fındık fiyatını belirlemede etkili olamıyor. Fındık sanayide işlendiği zaman 12 Euro ve fındığın yüzde 90’ı sanayide kullanılıyor ve tüketiliyor. Hal böyle iken, adeta hazine denecek değerde bir mahsulün kaymağını neden üreticimiz yiyemiyor.” Dedi.

HANS DEĞİL HASAN KAZANSIN

TMO’dan müdahale alımı yetkisinin hemen alınması gerektiğini ve FİSKOBİRLİK’e verilmesi gerektiğinin altını çizen Abay, şöyle devam etti: “Böyle bir çözüm varken neden TMO’ya bu yetki veriliyor? Yeterli deposu olmayan TMO’ya neden mahkum ediliyor. Halbuki FİSKO birliğin her ilçede yeterli deposu var. Fındık üreticisi neden zora sokuluyor. Müdahale alımı yetkisinin alt yapısı olan FİSKO birliği olması lazım. Ayrıca 1996-1997 yıllarında biz hükümet iken Fındığın hem taban fiyatını çok erken açıkladık, hem de bugünkü 30 tl tutarında taban fiyat verdik. Gelin Fındık üreticisi ile, emeği alın teriyle oynamayın, oynatmayın, Hakkı en az 30 lira olan taban fiyatını verin HANS değil, HASAN kazansın.” 

‘İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ’

Toplantının bu ay ki misafir konuşmacısı GİK Üyesi Hüseyin Oruç oldu. Türkiye ve dünya siyaseti hakkında bilgiler veren Oruç, "Ülkemiz güzel günlere kavuşacaksa bu ancak Saadet Partisi'nin ortaya koyduğu ilkelerin hayata geçirilmesi ile mümkün olacaktır. Biz bu ülkenin geleceği için kelebeklerin kanat çırpışı misali çaba ve gayret göstermeye devam edeceğiz. 19 yıllık kutlu yürüyüşümüzde olduğu gibi bundan sonra da yılmadan, yorulmadan, pes etmeden bu ülkenin kalkınması, milletimizin refahı ve huzurunun tesis edilmesi için doğru bildiğimiz ilkeler ışığında iktidara yürüyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Saadet Partisi Hendek ilçe Başkanlığı Milli Gazete aboneliği artışı çalışmasında başarılı oldu ve plaketini aldı.

Editör: Haber Merkezi