Yaklaşık 40 yıldır düşünülen fakat hayata geçirilemeyen, 60 bin dönüm tarım arazisini kapsayan Aşağı Sakarya Sulama Projesi’nin 20 bin dönümlük ilk bölümünün ihalesi, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’un yıllardır süren çabası neticesinde yapıldı.

SÜRECİ ANLATTI
Başkan Soğuk, “Aşağı Sakarya Sulama projesi sürekli gündemde olan bir projeydi. Siyasete başladığım ve Refah partisi ilçe başkanı olduğum 1990’lı yıllarda Aşağı Sakarya Sulama projesi için çok uğraştım. İlçe başkanı olduğum Refahyol hükümeti döneminde Refah Partisi Milletvekilimiz Cevat Ayhan’la birlikte proje üzerinde çok çalıştık. Ancak o günkü hükümetimiz darbeyle yıkılınca projemizde gerçekleşmedi.”

“BAŞARDIK”
Başkan Soğuk, “AK parti kuruldu ve partinin ilçe başkanı oldum. İlk olarak bu projeyi raflardan indirdik. AK Parti Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün’le beraber projeyi sıkı bir şekilde takip ettik. Projemize AK Parti Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa İsen hocamız da aynı şekilde katkı verdi. Mahalle Muhtarlarımız, STK’larımız, Ziraat Odası Başkanımızla beraber Ankara’ya giderek projeyi gündemde tuttuk. Ve bugün başardık.”

HOLLANDA ÖRNEĞİ
Başkan Soğuk, “Belediye başkanlığım döneminde Hollanda’yı örnek göstererek ilçemiz hem sanayide hem de tarımda Hollanda gibi olabilir demiştim. OSB’mizin hızla büyüdüğünü her beraber gözlemliyoruz. Aşağı Sakarya Sulama projesiyle de ilçemizdeki tarımsal alanları geliştirip politikamızı bu doğrultuda sürdüreceğiz. İlçemizin verimli topraklarını ülkemizin önemli tarımsal sahalarından birine çevireceğiz.”

HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR
Başkan Soğuk şöyle devam etti: “Projeyi ilçemize kazandırmak için Ankara-Eskişehir-Ferizli hattında adeta mekik dokuduk. Tamamlandığında 60 bin dönüm tarım alanımızda modern bir tarım uygulanabilecek. Aşağı Sakarya Sulama projesinin ilk bölümü olan 20 bin dönümlük kısmı için ihaleyi yaptık.İlk kazmayı da bir aya kadar vurmayı düşünüyoruz. Kendi kendine yeten ilçe olma hayalimizi gerçeğe dönüştürüyoruz.”

TEŞEKKÜR
Başkan Soğuk, açıklamasını şöyle tamamladı; “Projemizi ilçemize kazandırmak için yoğun çaba harcayan AK Parti Sakarya Milletvekillerimiz Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen başta olmak üzere tüm milletvekillerimize, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne, muhtarlarımıza, STK’larımıza, ziraat odası başkanımıza ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemize ve çiftçilerimize hayırlı olsun.”

TARIM ALANLARI GENİŞLEYECEK
Büyük tarım potansiyeline sahip olan Ferizli her ne kadar yağış alsa da, özellikle yaz aylarında su yetersizliği üretici çiftçiyi olumsuz etkiliyor. Aşağı Sakarya Sulama Projesi ilçedeki sulanabilir tarım alanlarını genişletecek. Böylece tarımsal ürünlerde artış olacak, ayrıca yılda birden çok ürün alınabilecek.

Editör: Haber Merkezi