Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında Halkbank tarafından verilecek faizsiz kredi desteğine ilişkin düzenlemelere yer verildi. 

Yayımlanan karar şu şekilde:

TÜRKİYE HALK BANKASI ANONİM ŞİRKETİNCE ESNAF VE SANATKARLARA KREDİ KULLANDIRILMASINA DAİR KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR

MADDE 1- 3/1/2022 tarihli ve 5061sayılı Cumhurbaşkanı KArarı ile yürürlüğe konulan Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararın 3 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan 30 yaşını ibaresi 35 yaşını şeklinde ve 100 bin liraya kadar ibaresi ise 300 bin liraya kadar şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Kararın 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan en fazla iki ibaresi en fazla üç şeklinde, kredi hesap sayısı ikiyi ibaresi kredi hesap sayısı üçü şeklinde dve devam eden ikiden fazla ibaresi devam eden çten fazla şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Bu karar 11/10/2022 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu karar hükümlerini Haizne ve aliye Bakanı Yürütür.

300 BİN TL FAİZSİZ KREDİ NASIL BAŞVURULUR?
Halkbank aracılığı ile verilecek olan faizsiz kredi başvuruları 11 Ekim tarihi itibariyle geçerli olacağı ifade edilirken, bankanın resmi internet sayfası üzerinden ya da Halkbank şubelerine giderek müracaat edilmesi gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi