Adapazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, “Salgın sürecinin devam etmesi ve esnaf ve sanatkarlarımızdan gelen talepler değerlendirerek borçların ödenmesiyle ilgili düzenleme yapıldı” dedi

Adapazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, esnafına kullandırılan kredilerin yapılandırılmasını istedi. Balaban, “Covid-19 salgını ve gelişen olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle kooperatifimiz ortağı esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatifimiz takibindeki borçlarına ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2020 tarihinde takibe düşmüş bu borçlar için yapılandırma yapılmıştı. Ancak borcu yapılandırılmış olan çok sayıda esnaf ve sanatkarımızın geçen bu süreçte borçlarının üç taksitinin üst üste ödenememesi nedeniyle yapılandırmaları iptal edilmiştir” dedi.

DÜZENLEME YAPILDI
Balaban, şöyle devam etti: “Salgın sürecinin devam etmesi ve esnaf ve sanatkarlarımızdan gelen talepler değerlendirerek Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğimiz tarafından tekrar bir ödeme kolaylığı sağlanması konusunda düzenleme yapılmıştır. Bu düzenlemeye göre yapılandırılması bozulan ortaklarımız için ödeme- öteleme yapılabilecektir. Daha önceki yapılandırmadan istifade edemeyenler için de yeniden yapılandırma fırsatı olacaktır. Daha geniş bilgi almak isteyenler ortaklarımız kooperatifimize gelerek daha detaylı bilgi alabilirler.”

Editör: Haber Merkezi