AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milyonlarca emeklinin beklediği ek zammın detaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Güler, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" şeklinde konuştu. Zammın belirlenmesinde sadece bir oranın değil, aynı zamanda bütçe imkanlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

"Bütçe imkanlarıyla karşılamak önemlidir; sadece bir oranın belirlenmesi artışın ortaya çıkması değildir. Bakanlığımız çalışıyor, bugün ön görüşmeyi yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra kanun teklifimize koyarız. Üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz." şeklinde devam eden Güler, kanun hazırlıklarının zaten yapıldığını ve bu çerçevede asgari ücret artışıyla ilgili işveren desteği, kısa çalışma ödeneği gibi konuları içeren bir paketin bulunduğunu ifade etti.

Güler, "Bizim kanun hazırlığımız zaten vardı. Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen işveren desteği vardı, 700 TL’ye çıkartılması, kısa çalışma ödeneği diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik bir paketimiz var. Onun üzerinde çalışıyoruz ve bu değerlendirme içinde yer alacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ