Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı ve Genel Merkez Genel Sekreter Mustafa Yılmaz 2022 yılına girerken emeklilerin beklentisini dile getirdi.

Yılmaz; “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TÜFE emeklilerin pazar tüfesine uymamaktadır. Son zamanlarda temel ihtiyaçlara gelen zamlar herkesçe malum emekli aylığı artışı yapılırken, yaşlı bir emekli ailesinin geçim şartları sağlık şartları dikkate alınarak bu yaşlı insanların geçine bileceği adil bir düzeyde artış belirlenmelidir.

Güncel yaşamın çok altında kalan emekli aylıklarına seyyanen bir artış yapılması gerekmektedir. Tüm emekliler bu değerlendirmeyi TÜİK’den değil oylarımızla getirdiğimiz ve iktidar yaptığımız hükümetimizden bekliyoruz.

Emekli aylık artışları güdümlü resmi enflasyon TÜFE’ye göre değil geçim şartlarına temel gıda temel ihtiyaç artışları ve kişi başına ekonomik büyüme emekli maaş artışında esas alınmalıdır. Asgari ücret belirlenirken bütün ücretlerde bir iyileşme sağlayacaktır. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyinde olmalıdır ve buda taban aylık olarak kabul edilmelidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi