Geçtiğimiz günlerde Sakarya Sürücü Kursları Derneği toplanarak B sınıfı ehliyet kurs ücretlerinin ortalama 6 bin lira olacağını açıklamışlardı.

Sakarya'da sürücü kurslarına gelecek zam ile birlikte B sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin cebinden yaklaşık 8 bin liraya kadar para çıkması bekleniyor.

B sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişi Sakarya'da 6 bin civarı olan kurs ücreti ödedikten sonra B Sınıfı için Harç Ücreti: bin 116,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL ve Vakıf Payı: 65 TL olmak üzere toplam: bin 461,90 TL para daha ödeyecek.

2023 yılından itibaren de vergi ve harç ücretlerine her yıl olduğu gibi yine zam gelmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE ENDEKSLEMEK İSTİYORLAR!

Konu ile ilgili medyabar'a açıklamalarda bulunan Sakarya Sürücü Kursları Derneği Başkanı Dursun Aydın, "Yıl başından bu yana özellikle akaryakıta, lastik ve araç fiyatlarına, araç parçası ve işçiliklere defalarca zam geldi. Ayakta durmakta zorlanıyoruz.

Geçtiğimiz toplantı da 6 bin civarı kurs ücreti için karar aldık. Fakat hedefimiz B sınıfı ehliyet kurs ücretini asgari ücrete endekslemek. Ehliyet almak isteyen vatandaşlar yıl sonuna kadar başvurularını yapsın '' ifadelerini kullandı.

SAKARYA'DA ZAMLI EHLİYET FİYATLARI NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK!

Sakarya'da Kasım ayında Valilik koordinesinde yapılacak taban fiyat koordinasyon toplantısında yeni kararların alınması bekleniyor. Alınan karar sonrası Aralık ayından itibaren zamlı fiyatların geçerli olması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi