Toplantıya Kaynarca Sivil Toplum Platformu üyeleri de katıldı. Toplantıda konuşan SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, Sakarya'nın tarım arazilerinin Dünya'da Nil Deltası’ndan sonra en verimli araziler olduğunu belirterek mutlaka korunması gerektiğini söyledi.

Yenikent'e yakın Kaynarca Taşoluk, Okçular ve Adapazarı Salmanlı mahallelerinde kurulması planlanan OSB'lerle ilgili Yenikent Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen toplantıya katılan Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu Sakarya'nın verimli tarım arazilerine sahip çıkılması gerektiğini vurgularken “ Bu araziler dünyada Nil Deltası'ndan sonra en verimli ve değerli tarım arazileridir. Mutlaka korunmalıdır” dedi.

YILDA 2 ÜRÜN ALINIYOR

Doç. Dr. Gümrükçüoğlu, sözü edilen OSB'ler için planlanan arazilerden yılda 2 kez ürün alınabildiğine vurgu yaptı. Gümrükçüoğlu, “ Bu OSB'ler sadece tarım arazileri açısından tehdit oluşturmuyor. Hava kirliliği açısından da Adapazarı ve Serdivan şehir merkezlerine bir tehdit oluşturuyor. Orada oluşacak kirlilik Yenikent bölgesi ile sınırlı kalmaz, Adapazarı’na, Serdivan’a kadar da ulaşır. Mevcut OSB'ler tam doluluğa ulaşmadan yeni OSB girişimleri kimseye izah edilemez” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi