Gelir Yuvan 7200 Tl Yardım Başvurusu Başladı.    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma muhtaç vatandaşlara ve ailelerine çeşitli sosyal yardımlar yapılmaktadır. 7200 TL’lik sosyal yardım paketi ise bunlardan bir tanesidir.

Bu yardım paketine göre muhtaçlık sınırının altında yaşayan aileler, devletten yıllık 7200 TL yardım alabilecektir. 7200 TL yardım başvurusu ise bu bağlamda vatandaşlar tarafından merak edilir.

7200 TL sosyal yardım talebinde bulunabilmek için e-devlet kanalları veya ALO 144 sosyal yardım hattı kullanılabilir. Ancak bu yardımı alabilmeniz için hane gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekecektir. Ekonomik anlamda zorluk yaşamayan vatandaşların bu yardım paketinden faydalanması mümkün değildir.

7200 Tl Yardım Nasıl Alınır?

Öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet hesabınıza giriş yapmalısınız.

Giriş işleminin ardından arama çubuğuna gelerek ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’’ yazıp aratmalısınız.

Karşınıza gelen hizmet ekranından ‘’Sosyal Yardım Başvurusu’’ yazan sekmeye tıklamalısınız.

Yukarıda yer alan adımları tamamladığınızda karşınıza kişisel bilgilerinizin olduğu bir ekran gelecektir. Başvur butonuna tıklayarak başvurunuzu iletebilir ve sonucu beklemeye başlayabilirsiniz. Başvurunuz sonuçlandığında cep telefonunuza bir kısa mesaj gönderilecektir.

Gelir Yuvan 7200 TL Yardım Başvuru Formu

Eğer muhtaçlık sınırının altında yaşıyorsanız ve ekonomik sıkıntılara sahipseniz, 7200 TL yardım başvuru formu doldurarak bu yardımdan faydalanmanız mümkündür. Bu formu e-devlet hesabınıza giriş yaparak veya ALO 144 numaralı sosyal yardım hattını arayarak doldurabilirsiniz.

E-devlet üzerinden formu doldurmak için hesabınıza giriş yapmalı ve ardından sosyal yardım başvurusu ekranına gitmelisiniz. Bu aşamadan sonra başvurunuzu başarılı bir şekilde gönderebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi