Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Gerçekleştirilen Genel Kurul’da Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcıları Mehmet Zeki Koçberber, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, yönetim kurulu üyeleri ve Organize Sanayi Bölgesinde bulunan firma temsilcileri yer aldı.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ
3. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, “254 hektarlık bir alana kurulan OSB’mizde iftaiye binasına ihtiyacımız vardı. İtfaiye binası müfrezesi için Büyükşehir Belediye Başkanımıza Sanayi bölgemize sağladığı destekten dolayı teşekkür ediyoruz” derken; Şenpiliç Kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, “OSB’miz geldiği nokta ile adeta bir fabrika tarlası. Bizler bu tarlada ekonomik savunma gücünün üyeleri olarak üretim yapmaya devam ediyoruz. Türk insanının ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İSTİHDAMA KATKI
Genel kurulda konuşan Başkan Toçoğlu, “Kuruluşlundan bugüne kadar OSB’nin gösterdiği gelişimi çok yakından takip eden biri olarak emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz bu şehirde 10 yıldır tüm aktörleriyle uyum içerisinde çalışmaya gayret sarf ettik. Valiliğimiz, kaymakamlarımız, OSB’lerimiz, STK’larımızla iyi ilişkiler içerisinde olduk. İş dünyamız da çok önemli görevler üstleniyor. Hem iş istihdamına hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunuyor” dedi.

HAYIRLI OLSUN
Toçoğlu, “Ülkemizin daha fazla ihracata ve kaliteli üretime ihtiyacı var. Şehrimizin geleceği için daha fazla üretmeliyiz. Bacası tüten her fabrika istihdam ve ekonomimiz için ümit demek. Bir insanın evine ekmek götürmesine vesile olunması kadar güzel bir şey yok. Sizin katkılarınızla Sakaryalılar evlerine ekmek götürüyor memleketimiz gelişiyor. Her zaman sanayicimize destek olmaktan büyük mutluluk duydum. Kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

YATIRIM ÜSSÜ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Söğütlü OSB 21 yıllık bir hikâyeye sahip. İnanıyorum ki her OSB’nin kuruluşu ayrı bir kitap olur. Arkadaşlarımızın buradaki gayretlerini, bu denli büyük ölçekli yatırımlar gördükçe ülkemiz ve şehrimiz adına seviniyoruz. Burada bir disiplin var. İlkeler ve prensipler uygulanıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel örnekler sergileniyor. Ülkemizin bu güzel örneklere ihtiyacı var. Dönüp baktığımızda 3. OSB önemli bir noktaya gelmiş, yatırım üssü olmuş durumda. Buralarda mutlaka üretim istihdam ve katma değer sağlanmalı. İnşallah sosyal tesisleriniz tamamlandığında OSB’niz güzel bir örnek teşkil edecek. Genel Kurul’un hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi