Coşkun, “Hiç kimse başarı merdivenleri elleri cebinde çıkmamıştır. Herhangi bir çarkın dişlisi olmak yerine kendi çarkını kurup hayallerinizin peşinden koşmalısınız. Girişimciliğin temel faktörü özgüven, cesaret ve araştırmadır. Binlerce kilometrelik hedefe ulaşmak için atılacak ilk adımın doğru adım olması için araştırmalı ve okumalıyız” dedi.

DIŞ TİCARETTEKİ YERİMİZ
Coşkun, konuşmasında uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinin derneğin kurulduğu yıldan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar ve faaliyetler arasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Coşkun, “90 farklı ülkede toplamda 222 nokta ile hizmet veren MÜSİAD, Türk iş adamlarının yurt dışına açılmasını teşvik etmek, onların ihracat, ithalat, yatırım ortakları ve teknoloji alışverişi gibi alanlarda uluslararası ilişkilerini geliştirmek konusunda büyük bir ilerleme sağladı” dedi.

GENÇ TİCARET KÖPRÜSÜ
Coşkun; “Projenin amacı, ülkemize okumak için gelen Uluslararası Öğrencilerin mezun olduktan sonra ülkelerinde Türkiye ile bir köprü kurarak, ticaret alışverişinde aracılık yapmalarıdır. Uluslararası Öğrencilerimizin, ülkelerinin ihtiyaçlarını gidermek için farklı ülkeler yerine Türkiye’yi tercih etmelerini sağlamak hedefindeyiz” dedi.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Coşkun, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cahit Öner’e ve katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Program sonunda Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cahit Öner, MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun’a plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi