Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, evde şebeke suyu içtiklerini söyledi. Keleş, "Tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla çeşme suyunu tüketebilir." dedi.
Keleş, Cihan Haber Ajansı Muhabiri'ne yaptığı açıklamada, Sakarya’nın şebeke suyunun bütün değerleriyle sağlıklı bir içme suyu olduğunu belirtti. Şebeke suyu ile ilgili çok sıkı bir denetim yaptıklarını ifade eden Keleş, "Sadece Sapanca Gölü kaynağında değil, gölü besleyen dereler, arıtma tesisi, tesisten çıkış ve şehrin çeşitli uç noktalarından numune alarak analizler yapıyoruz."
 
GÜVENLİ
Sakarya'da suyun çeşmeden güvenle içilebileceğini vurgulayan Keleş, kamu yönetimi sorumluluğu ve bilinciyle hareket ettiklerini, içme suyu konusunda çok ciddi bir kontrol ve takip sistemlerinin olduğunu kaydetti. Yılda 6 binin üzerinde su numunesi analizi yaptıklarının altını çizen Keleş, "AB standartlarında akredite olmuş kendi laboratuarlarımızda eğitimli elemanlarımızla su tahlilleri yapıyoruz. Bölgenin en gelişmiş referans labaratuarına sahibiz. Ayrıca içme suyumuzu belirli periyotlarda bağımsız hıfzısıhha laboratuarlarında inceletiyoruz. Sonuçları da düzenli bir şekilde resmi internet sitemizde yayımlıyoruz. Bütün bilgilerimiz, tesislerimiz vatandaşlarımıza ve uzmanlara açık, erişilebilirdir. Gönül rahatlığıyla belirteyim ki çeşme suyumuz Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun kriterleri taşımaktadır." diye konuştu.
 
KLOR KOKUSU
SASKİ’nin 24 saat kesintisiz su sağladığını, bu sebeple evlere depo yapılmasına gerek olmadığını kaydeden Keleş, "Çünkü depoda bekletilen suyun kalitesi düşüyor, tortulaşıyor. SASKİ 24 saat boyunca kesintisiz hizmet veren bir kurum. Teknik kapasitemiz şehrimizin her noktasinda kesintisiz su sağlamaya yetecek düzeyde yapılandırlmıstır. Arıza müdahale ve giderme surelerimiz çok uzun değil. Lokal sorunlar da kisa surede gideriliyor. Bu bakımdan evlerde depolara gerek yok." bilgisini Verdi.
Suyun depolarda bekletilmediği ve iç tesisatta bir sıkıntı olmadığı sürece çeşme suyunda en küçük bir risk bulunmadığının altını çizen Keleş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ben ve ailem evde çeşmeden şebeke suyu içiyoruz. Tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla çeşme suyunu tüketebilir. Arzu eden vatandaşlarımız www.sakarya-saski.gov.tr internet sitemizden su analizlerine bakarak, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlerle kıyaslayabilirler. Sapanca Gölü'nün suyu bol mineralli, Ph değeri yüksek, sağlıklı bir içme suyudur. Vatandaşlarımız çeşmelerinden akan suyu gönül rahatlığı ile içebilirler. İçim rahatlığı açısından, soğuk ve içmeden önce bir sürahide biraz bekletirlerse klor kokusu da duyulmaz. "
 
Editör: Haber Merkezi