Buzdağı Su Genel Müdürü Yusuf Aydın, insan sağlığına ve hijyen koşullarına azami özeni gösterdiklerini ve asla taviz vermediklerini kamuoyuna açıklamayı görev bildiklerini kaydetti.
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın aralarında Buzdağı Su'nun da bulunduğu 20 dolum tesisinin sağlık şartlarına uygun bulunmadığına ilişkin açıklama yaptığını anımsatarak, ''Sağlık Bakanlığı, yıllardan bu yana tesislerimizde 3 ayda bir rutin denetimlerini yaptı ve her defasında aldığı numuneleri tahlil ederek sonucu açıkladı. Ortaya çıkan tahlil sonuçlarının bir örneğini de her defasında tarafımıza ulaştırdı. Halen geçerliliği devam eden son tahlil 28 Mayıs'ta yapıldı. 16 yıldan bu yana alınan numunelerle ilgili bugüne kadar hiçbir olumsuz sonuç ortaya çıkmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz'' ifadelerini kullandı.

-''Kamuoyuna açıklamayı görev biliyoruz''-

Kullandıkları hatları her ay yenisiyle değiştirdiklerini belirten Aydın, 2004 yılında verdiği kararla AB standartlarına uyum sürecini başlatmada sektöre öncülük eden Buzdağı Su'nun 250'ye yakın su kaynağı içinde özel bir yeri bulunduğunu kaydetti.
''Doğal mineralli su'' olarak hem damacana hem de pet şişede dolum ruhsatı alabilen sektördeki ilk 4 markadan biri olma ayrıcalığına sahip olduklarına dikkati çeken Aydın, şunları ifade etti:
''Buzdağı Doğal Mineralli Su, tüketiciye polikarbon damacana, bardak su çeşitleri, 19 litre dönüşümsüz kullan-at ve 0,5 - 1,5 - 5 - 10 litrelik pet su ile tüketime sunulmaktadır. Bugüne kadar tüketicinin beğenisini kazanarak onlara en sağlıklı suyu sunmayı başaran Buzdağı Su, yeni tesislerinin montaj ve üretim hattı çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Bu çerçevede olmak üzere Buzdağı Su olarak, bugüne kadar insan sağlığına ve hijyen koşullarına azami özeni gösterdiğimizi ve asla taviz vermediğimizi kamuoyuna açıklamayı görev biliyoruz.
Yaptığımız yatırımlarla son iki yıl içinde piyasa payını ciddi oranda arttıran firmamızın bu süreçte böyle bir olaya muhatap bırakılmasını manidar buluyoruz.''

Editör: Haber Merkezi