SESOB Toplantı salonunda gerçekleşen Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası'nın Genel Kurulunda 3. Dönem başkan seçilen Yekta Tepe, seçim sonrası üyelerine teşekkürde bulunurken, fiyatlara yansıyan zamlar hakkında değerlendirmede bulundu.

YARIM KALANLAR TAMAMLANACAK

Bir dönem daha devam etmesinin sebebini açıklayan Başkan Tepe, “2 hafta önce yaptığımız genel kurulda tek liste olarak aday olduk ve yönetim kurulundaki aynı arkadaşlarımız ile devam ediyoruz. Bir dönem daha devam etmemizin asıl gerekçesi ise şuydu; pandemi ve geçmiş dönemde yaşadığımız sıkıntılardan kaynaklı bazı hedeflerimiz vardı, ulaşmak istediğimiz bu hedeflerimize ulaşabilmek için devam etmek istediğimizi genel kurula söyledik. Yarım kalan yapmak isteyip yapamadıklarımız üyelerimiz adına bazı hayallerimiz ve bazı projelerimiz olduğunu ilettiğimizde sağ olsun onlarda teveccüh ettiler ve tekrardan başkan seçildim” ifadelerine yer verdi.

“YEREL YÖNETİMLE SIKINTI YAŞAMADIK”

Zorlu süreç yaşanılırken yerel yönetim ile bir sorun yaşamadıklarını dile getiren Başkan Tepe, “Allah ömür verirse süreç devamında ne olur ne gider ona bakacağız. Maalesef bütün dünyanın yaşadığı bizim daha çok etkilendiğimiz bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Burada bence biz yerel yönetimlerde olan olaylarda biz bir sorun yaşamıyoruz. SSGK, vergi primi gibi uygun şartlarla kredi sağlanması noktasında devletimizden beklentimiz var. Bununla da ilgili çalışmalarımız var, gerekli yerlere ilettik. Sürekli temas halindeyiz” dedi.

“KARLILIĞIMIZ DÜŞÜYOR”

Anormal fiyat artışları sebebi ile satış yapamadıklarını söyleyen Başkan Tepe, “Global noktada artış söz konusu. Pamuk fiyatları artıyor içerde tekstil ürünleri artıyor ve işçilik yükseliyor. Üzerine de kur geldiğinde anormal bir artış yaşanıyor. Bu anormal fiyat artışlarından dolayı biz satış yapamıyoruz. İnsanların eski alım gücü şu anda yok. Fiyatlar birebir değişti. Önümüzdeki sezon bir değişiklik daha olacak ve bu fiyatlar arttıkça bizim satış adetimiz düşüyor. Bize gelen zammı biz vatandaşımıza yansıtamıyoruz. Biz yüzde 75 zam yiyorsak bunun yüzde 25 ya da yüzde 50’sini ancak fiyatlara yansıtabiliyoruz. Buradan da karlılığımız düşüyor. Böyle olunca biz de ister istemez sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

“ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

Tepe, “Yaza bizi enflasyon ortamına girdiğimiz için açıklanan rakamlara göre ayda yüzde 4 enflasyon uygulanıyor. Ne yaparsak yapalım bunlar ürünlere yansıyacaktır. Şimdi bizim bütün maliyetlerimiz yükseliyor. Kiralarımız yükseliyor, yanımızda çalıştırdığımız insanların maaşları, SSK primleri, vergi dilimlerimiz her şey yükseliyor. Bu da tüketiciye yansıyınca bunların yansıması bir sonraki sezon biraz daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Ancak biz esnaf kesim olarak, ülkemiz iyi olsun yeter ki vatandaşa dokunabilelim biz karlılığımızı düşürürüz. Ancak biz vatandaşımıza bize yansıtılanın en az sevisini yansıtmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Zor günler bizi bekliyor. Bundan sonra kimsenin işi kolay değil. Bizim işimiz hiç kolay değil. İlerleyen süreçte devletin alacağı tedbirler vatandaşa yansıdığında bu durum bizlere de yansıyacaktır diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Şevval Geçin

Editör: Haber Merkezi