Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi hayata geçiyor. Paketin, önümüzdeki hafta başında Kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

NTV'de yer alan habere göre, 31 Aralık 2022'ye kadar olan borçlar yapılandırılacak ve vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı verilecek. Öte yandan şirketlere de matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak.

Belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma kapsamında yer alacak.

TAKSİTLİ ÖDEME İMKANI
Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı da getirilmesi bekleniyor. Yüzde 90'a kadar borçların silinmesi imkanı olacak. Ayrıca belirli tutarın altında olan borçların tamamının silinmesi söz konusu olabilir.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ
Yapılandırma paketinin pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılması bekleniyor. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paketin ayrıntılarını açıklaması da beklentiler. Paketin en geç şubat ortasında yasalaşması da öngörülüyor.

YAPILANDIRMA SONRASI İMAR AFFI GELECEK Mİ?
Uzun süredir gündemde olan imar affı da vergi yapılandırması sonrasında konuşulmaya başlandı. Bu pakette imar affıyla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde imar affıyla ilgili yeni gelişmeler olabilir.

Editör: Haber Merkezi