SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, HES'te çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, regülatör inşaatının tamamlandığını, santral binasının yüzde 90 bitirildiğini kaydetti. Keleş, “2010 yılının Temmuz ayında inşaatına başladığımız santralimizi yıl sonunda devreye almayı planlıyoruz.” dedi.

Keleş, Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetimin HES inşa ettiğini hatırlatarak, “HES 6-7 yılda kendini amorti edecek. Adasu Regülâtörü ve HES adını verdiğimiz bu projenin EPDK’dan 25 Nisan 2008 tarihinde lisansını aldık. İşin inşaat ve hidromekanik kısımları 29 milyon TL’ye elektromekanik kısımları ise yaklaşık 10 milyon TL olmak üzere toplam 39 milyon TL’ye ihale edildi. 10 megawatt gücünde olan HES, yılda ortalama 40 milyon Kilowat enerji üretecek. Bu üretimde SASKİ’ye yılda ortalama 8 milyon TL kazandıracak.” şeklinde konuştu.

Santralin çevreye duyarlı nehri tipi santral olduğunu vurgulayan Rüstem Keleş, “Santralimizin hizmete girmesiyle birlikte Sakarya Nehri’nin iki yakasında da rekreasyon projesi başlatılacak. Rekreasyon projesiyle nehir çevresini yaşanabilir bir alana dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi