SATSO’nun da paydaşı olduğu, bir süre önce yapılan Bilişim Zirvesi için teşekkür ziyaretinde bulunan SABİDER Başkanı Nahit Gök, Başkan Yardımcısı Necmettin Kırık ve yönetim kurulu üyeleri, bilişim sektörünün Sakarya’ya sağlayacağı katkılar hakkında da bilgileri aktardı.
İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Bilişim ve yazılım sektörü dünyada en hızlı gelişen ve değişim gösteren sektörlerin başında gelmektedir. Ülke olarak bu sektöre ayak uydurma konusunda diğer ülkelerden asla geride değiliz. Yeter ki bu konunun üzerine gidelim ve altyapımızı geleceğe yönelik sağlam temeller ile oluşturalım. Artık her şey teknoloji ile birleşti ve akıllı diye tabir ettiğimiz şekle geldi. 
Ülkemizin ve özellikle de şehrimizin teknoloji üretiminde söz sahibi olması bizler için büyük bir hedef haline gelmelidir. Eğitimde yazılım teknolojisini temele indirerek çocuklarımızı nitelikli olarak yetiştirmeliyiz. Bu büyük ve gelişmeye daima açık sektörde bizlerin yer almaması için hiçbir neden yok. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konunun geliştirilmesi için işbirliğine ve desteğe hazırız. Ayrıca da yakın zamanda gerçekleştirilen Bilişim Zirvesi etkinliği çok faydalı oldu. Bu gibi etkinlikler için de her zaman işbirliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.
PRATİK EĞİTİM
SABİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmettin Kırık, “Ülkemizde bilişim sektöründe öne çıkan bir şehir yok. Bunun Sakarya için bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Bu sektöre yatırım yapmak çok önemli. Geleceğin mesleği olan yazılım kodlama, günümüzün önemli sektörlerinden biri. Okullarımızda ve özellikle meslek liselerinin bazılarında yazılım eğitimi verilmekte ancak bu daha çok teorik olarak sunulmaktadır ancak en önemlisi pratik eğitimdir. Buna katkı sunmak için de yazılıma yönelik okular açılmalı, çocuklarımızın küçük yaşlardan, temelden bu mesleği öğrenmeleri gerekmektedir. Şehrimize bu mesleğe yönelik katma değer yaratma konusunda bizler sürekli çalışıyoruz. Bu sektöre yönelik yatırımlar şehrimize yönelik milli bir menfaat yaratacaktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi