Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, şehrin dışında kalan semtlerde ya da köylerde oturanlara besi danası beslemeleri çağrısında bulundu. Veteriner Hekim Yıldız, “Günde iki saatlik zaman dilimi ile her ay ek bir maaş geliriniz olabilir” dedi.

“HERKESE ÖNERİYORUM”
Yıldız, “Eğer şehrin dış semtlerinde oturuyorsanız ya da şehre yakın köylerde oturuyorsanız besleyeceğiniz 10-20 adet besi danası için sabah işe gitmeden ve dönüşte ayıracağınız birer saat, size aylık bir maaş ek gelir elde yolunu açacaktır. Bu basit projeyi herkese öneriyorum. Ayrıca devletin zaman zaman yaptığı nakit destekler de çabası” diye konuştu.

BASİT MALZEMELERLE
Bu yolla hem kişinin hem de ülkenin kazanacağını belirterek, bu tip işletmeleri yaparken çok pahalı malzemeler kullanmamayı da tavsiye etti. Yıldız, “Çıkma inşaat malzemeleriyle yapmanız en doğrusu. Hem çok büyük sermaye şartı ortadan kalkmış olur hem de yatırım karşılığı olarak ayrılan sermaye minimize edilmiş olur” dedi.

“PAZARLAMA SORUNU YOK”
Yıldız, tosunların pazarlama sorunu olmadığına da vurgu yaparak, “Başta EBK ve de diğer et üreticileri, ürettiğiniz sağlıklı hayvanları satın almak için sırada beklemektedir. Ayrıca TARSİM aracılığıyla hayvanlar sigortalanarak primin yarısı da devlet tarafından ödenmektedir” diye konuştu.

BİLGİLENDİRME
Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, “Besi danası yetiştirme konusunda üretim yapmak isteyen tüm girişimciler, konusunda uzman serbest veteriner hekimler tarafından talepleri doğrultusunda bilgilendirileceklerdir. Şimdiden genç girişimcilere başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi