Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için zimem geleneğinin yaşatılması ve bayram alışverişlerini bakkaldan yapılması çağırısı yaptı.

Bayram heyecanının yaşandığı günlerde dayanışmanın önemine dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Hiç tanımadığı birinin borcunu ödeme anlamına gelen ancak son birkaç yıldır yaşatılmaya çalışılan, Osmanlı’dan günümüze miras kalan çok güzel bir geleneği hatırlatmak istiyoruz. Zimem yani veren elin, alandan elden haberinin olmadığı en güzel gelenektir. Bakkallarda ödemeyen borçlar veya veresiye defterlerinin satın alınmasıyla hayırda bulunmak isteyenler için bir fırsattır. Koronavirüsün gölgesinde geçirdiğimiz bu sıkıntılı günlerde dayanışmayı daha çok artırmalıyız. Bayram haftasında yüzleri güldürme niyetinde olanlar, zekatını vermek isteyen iş adamlarımız, hayırseverlerimiz ve vatandaşlarımıza çağrımız var. Gelin bu bayram bakkala borcunu ödeyemeyen ve ödemekte güçlük geçen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın borcunu kapatın. Birbirimizle kucaklaşamazsak bile bu davranışımızla hem ihtiyaç sahibini, hem de esnafımıza çifte bayram yaşatalım.” Dedi.

Virüse karşı tedbirlerin eksiksiz uygulandığı bakkalların bayrama hazır olduğunu da belirten Başkan Akdardağan, “Salgınının bulaşıcılık riski açısından bayram alışverişlerini yoğunluğun bitmediği zincir marketlerden değil, bakkallarımızdan yapalım. Sürekli olarak dile getirdiğimiz gibi güvenli alışverişin tek adresi bakkallarımızdır. Bakkaldan yapılacak her alışveriş esnafımıza sahip çıkma ve sosyal bağlarımızın güçlenmesi adına çok önemlidir. Bu vesileyle İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, tüm esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi