Küçük esnafın desteklenmesi için TBMM’de gerçekleşen söylem birliğinin artık eyleme dökülmesini gerektiğini vurgulayan söyleyen Başkan Akdardağan, “TBMM’de geçtiğimiz hafta bütçe görüşmeleri esnasında 5 partinin milletvekilleri, bakkallarımız başta olmak üzere küçük esnaf için düzenleme yapılması konusunda uzlaşıya varmıştır. Komisyondaki bütçe görüşmeleri sırasında milletvekilleri, zincir marketlere ilişkin kuralların iyi belirlenmesi, bakkalların korunması, küçük esnafın rekabet edebileceği alanların açılması ve sorunlarına çözüm getirilmesi konusunda söylem birliğine varılmıştır.” dedi.  
YASA ÖNERİSİ
Başkan Akdardağan, “Uzun zamandır dile getirdiğimiz gibi sokak aralarına kadar giren zincir marketlere nüfus oranına göre sınırlandırma getirilmesi, yenilerinin açılmaması, bakkallarımızın ayakta kalabilmesi için desteklenmesi, zincir marketlerle ilgili yasa önerisi hazırlanması ve esnafın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi konularında mutabakata varılmıştır. Yaşanan bu gelişmeler, bakkal esnafımızın yıllardır beklediği düzenleme için ümit ışığı olmuştur.” Dedi.  
HEMEN HAYATA GEÇİRİLMELİ
Başkan Akdardağan, “TBMM’de dile getirilen ve ‘Bakkal amca ittifakı’ diye yorumlanan bu birliktelik için Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ da gereken mesajın alındığı söyleyerek konuyla ilgili ayrıca bir çalışma yapıldığını belirtmiştir. Gerçekleşen söylem ve ittifak birlikteliği esnafımızı heyecanlandırmıştır. Mecliste milletvekillerinin hemfikir olduğu bu hayati derecede önemli konunun yeni dönemde hemen yasalaşarak hayata geçirilmesi en büyük beklentimiz ve isteğimizdir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi