Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, “TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Bu gelişme banka sicil affı bekleyen esnafımızın yüzünü güldürdü, moral verdi. Getirilen sicil affı Resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Af kapsamında esnafımızın geçmişten kalan borçları yeniden yapılandırılacak. Bankalar, kredi batağı nedeniyle kara listede olan esnaflarımızın sicilini dikkate almayacak ve krediye rahatlıkla ulaşmasını sağlayacak. Sicil affının yürürlüğe girmesiyle birlikte bankalara temiz bir sayfa açacak olan esnafımız şimdiden sabırsızlanıyor.” İfadelerini kullandı.

MAYIS SONUNA KADAR
Torba yasa kapsamında 2016 yılının son iki ayında SGK prim ödemeleri yapamayan esnaflara hak tanınacağını belirten Akdardağan, “Bu durumda olan esnaflarımız SGK ödemelerini Mayıs 2017 sonuna kadar yapabilecekler. Borcuna yapılandırma yapan esnafımızın tüm borçları için 4 aylık ayrıca bir süre tanındı. Ekonomik daralmanın yaşandığı bu günler de esnafımız adına hayati önem taşıyan bir uygulama ülkemize, esnafımıza, ekonomimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ESNAFIMIZIN SORUNLARI
Akdardağan, “Bilindiği gibi esnafımızın sorunları her platformda dile getiriyor, TESK öncülüğünde çözüm yolları arıyoruz. Bu tür düzenlemeler ile ekonominin çarkı daha hızlı dönmeye devam edecek, bakkalımız ve tüm esnafların ışığı sönmeyecektir. Sıkıntılarımızın giderilmesinde öncülük yapan Genel Başkanımız Bendevi Palandöken, konfederasyon yöneticilerimiz ve hükümet kabinesine çok teşekkür ediyoruz. Yeni yapılacak düzenlemelerin ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi