Fabrika gezisinde çalışanlarla selamlaşıp kolaylıklar dileyen Vali Balkanlıoğlu, üretim sahasında yetkililerden bilgiler aldıktan sonra temel atma tören alanına geçti. 18 milyon Euro’ya mal olacak Tırsan low-bed fabrikasının Avrupa’nın en büyüğü olacak şekilde tasarlandığını beyan eden Başkan Çetin Nuhoğlu, yılda tek vardiyada bin 250, çift vardiyada ise 2 bin 500 adet low-bed üretileceğini, bunun için de ek 300 kişi istihdam edileceğini söyledi.

KATMA DEĞER
Vali Balkanlıoğlu, "Karayollarımızda aracıyla gidip de Tırsan markasını görmeyen yoktur. Bundan daha da ötesi Avrupa karayollarında ve dünyanın birçok yerinde Tırsan markasına, Almanca ismiyle Kässbohrer markasına rastlamamak mümkün değildir. Medar-ı iftiharımız olan bu gibi fabrikalarımız Sakaryamız ile Türkiyemiz için değer üretip bizlere kaynak yaratıyor ve işçilerimizin alın terine de katma değer sağlıyor.

PATENT
Çetin Nuhoğlu, sadece başka ülkelerden teknoloji transferi değil, AR-GE merkezleri sayesinde 200’ün üzerinde patentleri olduğunu söyledi. Yani şu evrende hiç olmayan bir şeyi bulup, getirip ticari alana, üretim sahasına sokma anlamına geliyor. Birilerini tekrar etmek değil, bilinmeyen bir şeyi ortaya koymak ve bunu ticari anlamda pazarlanabilir bir değer haline getirmek, çok muazzam bir olaydır.

TIRSAN AİLESİ
Günümüzde çok katı bir rekabet var. En kaliteliyi üretip en uygun fiyata vermeniz gerekiyor, işte Tırsan’ın yöneticileri, Tırsan ailesindeki işçilerimiz, mühendislerimiz, araştırma laboratuvarındaki arkadaşlarımız bunu başardıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Gittikçe büyüyen, gelişen, dünyanın her yerinde rekabet edebilen güçlü bir teşkilat var ve merkezinin Sakarya olması bizim için de gurur vericidir.

HEPİMİZİN GÜCÜ
Sayın Cumhurbaşkanımız biz il valilerine iş adamlarımızı bizzat yerlerinde ziyaret etmemizi, onları dinlememizi, onların herhangi bir sorunlarında yanlarında olup, bürokratik sorunlarını çözmeye yardım etmemizi, hatta bizi aşan bir durum olduğunda kendilerine iletmemizi istedi. Çünkü gerçekten o insanların gücü, aslında bizim, hepimizin gücü.

ÜRETİM
Bürokratlar olarak halkın arasına da giriyoruz, köyleri ziyaret ediyoruz, mahallelere gidip Vatandaşlarımızın istek, dilek ve şikâyetini dinliyoruz. İstedikleri her şey için finansman lazım. Devletin vatandaşına yapacağı yatırım için, zekâsını, zihnini, kapasitesini, mesaisini, sermayesini kullanacak yeni üretim şekilleri geliştirecek, bunu hem Türkiye’de hem dünyada pazarlayacak, işçilere maaş verirken onun bir bölümünü devlete sigorta primi ve vergi olarak ödeyecek olan müteşebbisler, aslanlar gerekli. Kazancının büyük bir bölümünü devlete vergi olarak ödeyen bu güzel insanlar ile hazinesine para girecek olan devlet, bununla çok önemli yatırımlar yapacak.

İŞADAMLARI
Bulunduğumuz bölgede Türkiye güçlenmiş ve dünyanın en gelişmiş ülkelerine kafa tutabiliyorsa, bunu güçlü, kararlı, deneyimli, atılımcı iş adamlarımız sayesinde yapabiliyor. Eğer biz kendi silahımızı kendimiz üretmeseydik, onları üretecek finansman devlet kasasında bulunmasaydı bugün çok büyük bir sıkıntıdaydık. Hiçbir şeyimiz havalanmaz, hiçbir aracımız gidemezdi.

YENİ FİKİRLER
Özellikle her türlü mal ve hizmet üretiminde transport ve nakliye en önemli şeylerden birisidir. Bugün burada temelini atacağımız fabrikamızın gördüğünüz çelik konstrüksiyonları, demirleri ve platformu bile buraya bir yerlerden geldi. Belki Tırsan’ın ürettiği çekicilerin arkasındaki aparatlarla da gelmiş olabilir. Dolayısıyla ne üretirsek üretelim, illa ki onu nakletmemiz lazım. Bugün Sakaryamızda birçok teknoloji ve yeni fikirlerin toplandığı, dünyanın en modern yatırım ve üretim tesislerinden birisiyle karşı karşıyayız. Sakarya’nın Valisi olarak elbette biz de onur ve gurur duyuyoruz, kardeşimiz de bizi davet ettiği zaman seve seve geldik” dedi.
Tesisleri gezerken validen öte bir Türk insanı olarak bu yatırımlardan onur ve gurur duyduğunu da belirten Vali Balkanlıoğlu, yeni tesisin Tırsan ailesine, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ettiğini de ifade etti.

Editör: Haber Merkezi