TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Bursa'da önceki gün on binlerce Türk Metal üyesi işçinin katıldığı mitingde konuştu. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu üyeleri, konfederasyona üye Türk Metal Sendikası’nın düzenlediği Büyük Bursa Mitingine katıldı. Genel Başkan Ergün Atalay miting alanında yaptığı konuşmada, "Metal işçileri, işçi hareketinin amiral gemisidir. MESS bu alanı bir görsün, kısa bir süre sonra bunun iki mislini Kocaeli'de toplayacağız" dedi. 
Atalay konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Dediler ki 'Bunlar toplanamaz' ama toplandık. Çeliği nakış gibi işliyoruz, en iyi arabayı yapıyoruz, bizler iyi bir yaşam istiyoruz. İş barışını bozmayın. Bu alanda EYT'liler haber bekliyor. Kadroya geçmek isteyen işçiler haber bekliyor. Ocak ayında aldığımız ücreti nisanda, nisanda aldığımızı temmuzda almak istiyoruz. 
Bu vergi sistemi adaletli değil. Çok alandan çok, az alandan az vergi alınsın. Sesimize kulak verin, taleplerimizi kabul edin. Ülkemizde 5 milyona yakın mülteci var. 100 işçinin çalıştığı yerde 95 mülteci çalışıyor, kayıt dışı çalıştırıyor günlük 40 TL alıyor. Bu mültecilerin emek sömürüsüdür. Kayıt dışı çalışma ile ilgili çalıştay yapılmalıdır. Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; bu kangreni çözün. 40 senedir asgari ücreti TÜRK-İŞ yapıyor. Kötü olduğunda ihale bize kesiliyor. Bunu çözmeliyiz. Demokratik bir ortam oluşturalım, olmazsa biz olmayalım masada" dedi.
Öte yandan Türk Metal Sendikası'na bağlı olan 130 bin işçinin grev kararı alması üzerine Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası lokavt (işten uzaklaştırma) kararı aldıklarını borsaya bildirdi.

Editör: Haber Merkezi