Çalışanlar tarafından ekonomik zorluklardan kaynaklı olarak ek ödemeler araştırılıyor. İkramiye konusunda sevindiren bir haber geldi ve ikramiye ödemesi için TBMM’ye kanun teklifi verildiği belirtildi. Bu teklif ile bayramlarda asgari ücretli çalışanlara asgari ücretin yarısı kadar ikramiye ödemesi yapılması istendi.

BAYRAMLARDA ÖDEME YAPILACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifi kapsamında çalışanlara bayram ikramiyesi verilmesi istendiği paylaşılırken Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında asgari ücretlilere asgari ücretin yarısı kadar ikramiye verilmesi istendi. Bu teklif kabul edilirse önümüzdeki bayramlarda ödemeler yapılacak.

Söz konusu teklifin hala komisyonda olduğu belirtilirken görüşülüp kabul edilirse asgari ücretli çalışanlara ödeme yapılacağı ifade edildi. Tüm bunların yanı sıra teklifin gerekçeleri de aktarıldı. Bu göre yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TEKLİFİN GEREKÇELERİ

“5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir.

Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi