APEK Başkanı Sebahattin Karasal 53 bin üyeli kooperatifin geçen yıl üyelerine sunduğu hizmetleri tek tek sıralayıp bu yıl hizmetlerin artarak süreceğini söyledi

Kısa adı APEK olan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Mali Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Üyelerin oylarıyla mali genel kurulda yönetim ibra edildi. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, MHP il Başkanı Ahmet Ziya Akar, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Sakarya Muhtarlar federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Erenler Ziraat Odası Başkanı Fehmi Özipek, Şeker İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Oğuz Kalay, Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Necmettin Kırık, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Sarı, Kandıra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ercan Aydın, Geyve Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hüseyin Saban ve üyelerin katılımıyla gerçekleşen Mali Genel Kurul’da APEK Başkanı Sebahattin Karasakal üyelere sundukları hizmetleri sıraladı.

18 MAĞAZA 56 ÇALIŞAN

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Karasakal ortaklara yaptığı konuşmada “18 satış mağazası,56 personeli ile 6 ilde 53 bin ortağımıza hizmet üretiyoruz. Kooperatifimiz, üretim yılı içersinde ortaklarının ihtiyaçlarını temin etmeleri için birçok kampanyalar düzenlemektedir. Hayvansal yem kampanyası, suni gübrede hasat sonuna ödeme kampanyası, sulama malzemelerinde peşin fiyatına yılsonuna ödeme kampanyası ve benzeri kampanyaları sıklıkla yapmaktayız”dedi.

GEÇEN ÜRETİM SEZONUNDA

“Kooperatifimiz 2019 üretim sezonunda, bin 100 ton hububat tohumu, 9 bin 600 adet mısır tohumu, 113 ton elit kademede patates tohumu,6 milyon 665 bin adet sebze fidesi, Beş bin hayvan yemi, 11 bin paketlenmiş daneli mısır silajı, 5 milyon metre damlama sulama borusu ortaklarımızın hizmetine sunuldu. Bu yılda geçtiğimiz yıldan daha fazla hizmet ürettik, üretmeye devam edeceğiz”

SÖZLEŞMELİ BUĞDAY-ARPA

Başkan Karasakal “Kooperatifimiz bir taraftan ortaklarının girdilerini temin ederken aynı zamanda ortaklarının üretmiş olduğu dane mısırı,daneli mısır silajını almakta ve ortakları ile Bolu, Mudurnu, Kaynarca ve Kandıra bölgelerinde sözleşmeli buğday ve arpa tohumlukları da üretimini yapmaktadır.

Bu yıl hem merkeze bağlı Çökekler Mısır Kurutma Tesisinde, hem de Akyazı Bölgesi Osman Bey Kantarında silaj alımları devam etmektedir. Yine bu sene 2021 yılında satılmak amacıyla toplam 2000 dekar alanda sözleşmeli buğday ve Arpa ve Tritikale ekimi yapılacaktır” dedi.

KOOPERATİF MERKEZİ TAŞINACAK

APEK Başkanı Karasakal kooperatifin şirketi APEKSA tarafından satın alınan benzinliğin olduğu bölgeye APEK’in taşınmasının gündemde olduğunu belirterek “APEKSA şirketimiz olarak satın almış olduğumuz Ticaret Borsası yanında yer alan 10 bin 400 m2 arsamız üzerinde bulunan akaryakıt istasyonumuz ile benzin, otogaz ve motorin satışlarımız devam etmektedir. İnşallah yakın zamanda İmar işlerini hallettikten sonra kooperatif merkezimizi buraya taşınmanın planlarını yapmaktayız. Yönetim Kurulu olarak ortaklarımızdan almış olduğumuz destek ve güç ile kooperatifimizi daha da yukarılara taşıyacağız” dedi

APEK Başkanı Karasakal’ın konuşmasının ardından kooperatif ortakları 2019 yılı mali tabloyu oylayarak yönetimi ibra etti.

Editör: Haber Merkezi