Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, Akıllı KOBİ Platformu’nun hizmete açıldığını duyurdu.

STB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; “KOBİ’lerimizin dijitalleşme serüveninde, dijitalleşmenin bir ihtiyaçtan öte, bir zorunluluk haline geldiği günümüz şartlarında katılımcı, kapsayıcı ve çok paydaşlı iş birliği ağı olan Akıllı KOBİ platformunu çok kıymetli buluyorum, TOBB’u ve Visa Türkiye’yi bu güzel iş birliğinden ötürü kutluyorum. KOBİ’lere yönelik bir dijitalleşme ekosistemi kurulması amaçlanan Platformla dijital dönüşüm konusunda KOBİ’lerin karar almaları hızlandırılmış olacak. İşini dijitale taşımak ve dijital dönüşüme ayak uydurmak isteyen tüm KOBİ’leri Akıllı KOBİ Platformu’na, teknoloji tedarikçilerinin ürün ve hizmetlerini incelemeye bekliyoruz” dedi.

Akıllı KOBİ Platformu ile ilgili bilgiler veren Sarı; “Ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle bu kapsamda buluşturan ilk platform olma özelliğine sahip. akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabilen platform, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerle KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet verecek. Akıllı KOBİ’yi ziyaret eden KOBİ’ler ihtiyaçlarını kategoriler ya da sektörler bazında keşfedebilecek, bu ürün ve hizmetleri sunan tedarikçilerle buluşabilecek. Ayrıca KOBİ’ler kendilerini dijitalleşme konusunda test edebilecek, seviyelerini görebilecek, isterse eğitim alabilecek.

Akıllı KOBİ platformundaki faydalı içerik ve videoların yer alacağı ‘Bilgi Bankası’ sekmesinin Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm bilgi merkezi olması hedefleniyor. Bu içeriğe ek olarak Visa desteği ile, ‘KOBİ Akademisi’ sekmesine ‘İşimi Yönetebiliyorum’ KOBİ eğitimleri de dahil edildi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve alanında uzmanların yer aldığı 7 başlık ve 47 modülden oluşan eğitim videoları KOBİ’lerin finansal disiplin ve dijitalleşme becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlandı. KOBİ’lerin kapasitelerini güçlendirecek bu eğitimlerin yanı sıra platformun ‘Visa Dünyası ve Ödemeler’ bölümünde ise KOBİ’lerin ödemelerle ilgili ihtiyaç duyacağı tüm bilgiler, kartla ödeme ve kart kabulü olmak üzere iki başlıkta anlatılıyor. Ayrıca bu bölümde KOBİ’ler, finansal kuruluşların Akıllı KOBİ’ye özel ticari Visa kart ve POS kampanyalarına da ulaşılabiliyor.

Platforma kaydolan KOBİ’lere dijital dönüşüm konusundaki mevcut durumlarını “Dijital Dönüşüm Olgunluk Değerlendirme” aracıyla tespit etme imkanı sunuluyor. KOBİ’ler çıkan sonuçlara ve ihtiyaçlarına göre kısa ve orta vadeli yol haritalarının hazırlanması konusunda destek alabilecekler.

Akıllı KOBİ’nin Mayıs ayında duyurulan ilk fazından bu yana dijitalleşmeye yönelik ürün ve hizmet sunan 800’e yakın tedarikçi platforma kayıt oldu. Bu şirketlerin sunduğu; bulut ve yapay zeka çözümleri, e-ihracat, sanal POS çözümleri, mobil geliştiriciler, veri analizi gibi hizmetler 12 ana kategoride toplam 80 başlık altında toplanıyor. KOBİ’ler bu ürün ve hizmetlere, tedarikçilerin sitelerine yönlendirilerek uygun ödeme koşullarıyla ulaşabiliyor” dedi.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; “KOBİ’leri tek bir çatı altında buluşturan bu sistemde üyelerimiz, dijitalleşme yolundaki sorularının yanıtlarını ve çözüm sunan teknoloji firmalarını bulabilecekler. KOBİ’lerimiz için önemli bir eksiği giderecek olan bu inovatif çalışmada emeği geçen, başta TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi