Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Âdem Sarı ve Meclis Başkanı Avni Uçar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Ziyarette MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Zafer Boz, Başkan Yardımcısı İsmail Filizfidanoğlu, Üye İlişkileri Komisyon Başkanı Kadir Tecelli, Bütçe ve Mali İşler Komisyon Başkanı Semih Gülşan ve Eğitim ve Kültür Komisyon Başkanı Yusuf Gökhan Erkan katıldı.

TOPRAKLA BARIŞMAK
Tarımın ülkemiz için önemine ve vatandaşların tarıma olan hassasiyeti hakkında konuşan Ticaret Borsası Başkanı Âdem Sarı, “Tarım, ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan, pazarımızda ciddi manada sıkıntısını çektiğimiz bir alandır. Bu sıkıntının temel sebeplerinden biri yatırımcılarımızın bu alana olan ilgi azlığı ve bu alanı milli bir benlikle sahiplenememişimizden kaynaklanıyor. Yine bu sıkıntının çözümü ise yatırımcılarımızın, işadamlarımızın ve en önemlisi vatandaşımızın toprakla barışmasından geçmektedir. Toplum olarak toprağa olan bakış açımızı değiştirerek, toprağımıza sıkı sıkıya güçlü bir aidiyet duygusuyla bağlanırsak tarım alanında gücümüzü artıracağımıza inanıyorum” dedi.

TARIMA DESTEK
Tarımın Sakarya’daki durumuna ve Türkiye bazında MÜSİAD olarak tarıma yapılan yatırımlara değinen MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, “Şehrimiz gerek coğrafi açıdan gerekse sahip olduğu iklim ve toprak açısından tarıma gayet elverişli bir araziye sahip. MÜSİAD Sakarya olarak bizde tarıma, botaniğe ve bu işlerle meşgul olan yatırımcılara gerekli ilgiyi ve alakayı gösteriyoruz. Sakarya başta olmak üzere MÜSİAD olarak Türkiye genelinde tarıma önem veriyoruz. Bunu da üyelerimizin mesleki dağılımlarına baktığımızda gayet açık bir şekilde görebiliyoruz. Bu minvalde tarım adına yapılacak olan her türlü düzenlemeye, iyileştirmeye ve projeye MÜSİAD olarak desteğimizi verdiğimizi ve vermeye de devam edeceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Editör: Haber Merkezi