SATSO 9. Meslek Komitesi, zincir marketlerin gıdadan beyaz eşyaya, boyadan zücaciyeye her çeşit ürünü satabilmelerine vurgu yaparak ticarette haksız rekabetin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.
SATSO 9. Meslek Komitesi’nin aylık olağan toplantısında Komite Başkanı Mustafa Kulaksız, Komiteden Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Müftüoğlu,  Meclis Üyesi Ömer Arslan ve komite üyeleri; Erol Çiçek ile Selami Fazlıoğlu, yazılı bir açıklama yaparak, market zincirlerinin A’dan Z’ye her ürünü satması sebebiyle tüccarın mağdur edildiğini, bu haksız rekabetin son bulması gerektiğini vurguladı.

“HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİ”
Komite Başkanı Mustafa Kulaksız yaptığı açıklamada, “Zincir marketler A’dan Z’ye her ürünü satmaları sebebiyle haksız rekabete sebebiyet vererek ve yerel tüccarı mağdur ediyor. Gıda ürünü satmak amacıyla açılan ancak neredeyse her kalemde ürün satan marketler, kendi sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimizi rekabet edemeyecek bir konuma getirmiştir. Günümüzde nasıl ki mobilyacılar gıda maddesi, manavlar elektronik eşya, hırdavatçılar cep telefonu satamıyor ise marketlerin de sattıkları ürünlere sınırlama getirilmesi gerekmektedir. Ekonomideki durgunluğun ardından COVİD-19 salgını ile mücadele eden tüccarımız, zincir marketler karşısında yok olma tehlikesi yaşamaktadır. Zincir marketler boyadan beyaz eşyaya, kurbanlıktan sebzeye kadar ne varsa satmaya devam ederse cadde ve sokaklarımızda küçük tacir diye tabir ettiğimiz firmaları yakın gelecekte görmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

“HER YER KAPALI ZİNCİR MARKETLER AÇIK!"
SATSO 9.Meslek Komitesi Üyeleri genel olarak yaptıkları açıklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonları bütün işletmelerin kapalı olduğuna vurgu yaparak “Her köşe başında faaliyet gösteren zincir marketler her ürünü satmaya devam ediyor. Elektronik eşya satan işletmeler kısıtlama nedeniyle kapalıyken, marketlerde ürünlerin satışı kısıtlamada bile devam ediyor. Nalbur, zücaciye, konfeksiyoncular kapalı olsa da marketler aynı ürünleri satmaya devam ediyor. Marketlerin gıda ürünleri satışı yapmak için tasarlanıp açıldıkları gerçeğinden hareket edilerek bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. Herkesin kendi işini yapacağı düzenleme gelmezse, küçük esnafın yok olacağını, tüccarın ise ağır hasar alacağını görmek gerekiyor. Başta Sakarya Milletvekillerimiz olmak üzere meselenin geniş ölçüde ele alınıp, kanuni düzenleme için harekete geçilmesini talep ediyoruz. Ticarette haksız rekabetin önlenmesi ve tekelleşmenin ortadan kaldırılması için gereken adımların atılacağını ümit ediyoruz.” dedi

Editör: Haber Merkezi