Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)’in verilerine göre; 2018 yılının en çok tercih edilen mesleklerin başında yine bakkal işletmeciliğinin geldiğini vurgulayan Başkan Akdardağan, “TESK’in verilerine göre 2018’in yine en çok tercih edilen meslekleri belirlendi. Ülke genelinde 19 bin 54 sayısı ile büfe, bakkal ve market işletmeciliği ilk tercih olmuştur. Zirveyi yine kaptırmayarak sektörümüzün ilk tercih edilen meslek olması bu yılda bizi gururlandırmış ve heyecanımızı artırmıştır. Bakkallık her zaman ahiliğin temel taşı olmuştur, öyle de kalmaya devam edecektir.” Dedi.

KARA GÜN DOSTU
Akdardağan, “Daralan ekonomiye ve piyasaların durgunluğuna rağmen ilimizde de sektörümüze her geçen gün yeni arkadaşlarımız katılmaktadır. Esnaflarımıza yönelik olarak son yıllarda yapılan düzenlemeler gençlerimizi ve özellikle kadınlarımızı cesaretlendirmeye devam etmekte, girişimciliğe olan ilgi artmaktadır. Bu yıl verdiğimiz girişimcilik eğitimlerine gençlerimizin ve kadınlarımızın ilgi göstermesi bunun en büyük göstergesidir. Sokakların ışığı, insanlarımızın kara gün dostu, çocuklarımızın bakkal amcaları çoğaldıkça geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.

SORUNLARIN TAKİPÇİSİ
Zirvede olan bir mesleğin sorunlarının çözümünde takipçisi ve her platformda esnafın sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Akdardağan, “Oda yönetimi olarak sorunların çözümünde ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi ahiliğin temeli önce güvendir. Güvene dayalı ilişkiyle önce vatandaşı düşünen tüm bakkallarımıza ve esnaflarımıza hayırlı kazançlar temenni ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi