DSİ Genel Müdürü Murat Acu, DSİ Genel Müdürlüğü olarak sulamada modern teknikler kullanarak, suyun kayıpsız olarak toprakla buluşması adına borulu sulama şebekelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Artık klasik sulama sistemlerini terk ediyoruz. Sakarya ilimizde inşa ettiğimiz modern sulama projeleri tarım sektöründe suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılmasına katkı sunacak ve aynı zamanda bölgede ürün deseninin değişmesine vesile olacak” dedi

KAYABOĞAZI GÖLETİ
Genel Müdür Acu, “Bu kapsamda yüzde 67 fiziki gerçekleşme sağlanan Taraklı Kayaboğazı Göleti Sulaması işi kapsamında 15 bin 40 dekar zirai arazi sulanacak. Projede ana boru hattı montajının tamamı, yedek sulama hatlarının montaj işleri ile sanat yapısı çalışmaları devam ediyor. Projeye ait bütün vana ve mekanik ekipman temin edilmiş olup sanat yapılarına mekanik ekipman montajları ile yedek boru hatlarının montaj işleri tamamlanacak ve 2017 yılı içerisinde sulama hatları işletmeye alınacak” dedi.

SULANABİLİRLİK ARTIYOR
DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede sulanabilir araziler artacak. Bu da üreticimize ve köylümüze daha iyi ekonomik kazanç sağlayacaktır. Bununla birlikte dekar başına 865 TL gelir artışı ülke ekonomisine 2016 yılı birim fiyatları ile 13 milyon 9bin 600 TL katkı ve istihdam sağlayacak” dedi.

TEŞEKKÜR
DSİ Genel Müdür Murat Acu, açıklamasının son bölümünde, “Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi