Müdür Ünal yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;  

“Ülkemizde de okulların e-Güvenlik alanında politikalarını oluşturdukları ve eylemsel olarak çevrimiçi ve çevrimdışı uygulamalarını gerçekleştirdikleri, e-Güvenlik etiketi hizmetleri değerlendirme ve akreditasyon aracı olan e-Safety Label portalına katılım ve eTwinning School sertifikası almak için okulumuz tüm gayretiyle çalışmalarına devam etmektedir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz öğretmenlerinden Emine DEMİRCİ e-Twinning üzerinden yurtdışı ortaklıklarla yürütmüş olduğu “Let’s Teach and Learn STEM” e-Twinning projesi kapsamında Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketlerinin ikisini birden kazanarak bu alanda büyük bir başarı ortaya koymuştur ve okulumuz Ulusal Destek Servisinden eTwinnig okulu olma davetiyesi almıştır.

Okul Müdürü Nuriye Ünal tarafından e-Güvenlik ile ilgili bilgilendirmeyle start bulan çalışmalar, e-Güvenlik ekibinde yer alan Emine DEMİRCİ, Semra Boz, ve Sibel OCak başkanlığında hız kazanmıştır. Okul Müdürü ve Öğretmenlerimiz e-Güvenlikle ilgili kursları tamamlayarak sertifika almış, e-Güvenlik kapsamında sınıflarımızda “Bilinçli İnternet Kullanımı” ile ilgili öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak için etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

e-Güvenliğin önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla okul içinde ve girişinde e-Güvenlik içerikli panolar oluşturulmuştur. MEB eğitim teknolojileri genel müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen e-Twinning projeleri ve e-Safety Label (Güvenli İnternet) çalışmaları kapsamında 30 Aralık 2020 tarihinde, velilerimizin ve öğretmenlerimizin katıldığı, okulumuzda gerçekleştirdiğimiz çalışmalara kaynaklık edecek çevrimiçi bir söyleşi düzenlenmiştir.

e-Twinning School ve e-Safety Label çalışmaları kapsamında Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Sakarya Üniversitesi ve Yenimahalle Anaokulu işbirliği ile 20 Ocak 2021 tarihinde çevrimiçi olarak, ilçemizdeki tüm okul öncesi öğretmenlerine “Güvenli İnternet Kullanımı” konulu seminer düzenlenmiştir. Yapılan çalışmalar sonuç vermiş ve okulumuz internet güvenliği sağlama hususunda gerekli koşulları yerine getirerek e-Safety Label Bronz Etiketini almaya hak kazanmıştır.

Okulumuzda halen; Emine açıklık, Emine Demirci ve Semra Boz öğretmenlerimizin başlatmış oldukları “Dönüşen Matemetik” ve Aslı Serdaroğlu öğretmenimizin yürüttüğü “Öğretmenim Yazıyor ailem Okuyor” ve “Pandemi Dönemi Minik Eller Çevrimiçi” isimli 3 tane eTwinning projesi yürütülmektedir.

Kurumumuz tarafından; 08 Şubat 2021 tarihinde, eTwinning School olma başvurusu yapılmış olup Mart ayının sonunda bu unvanı almayı beklemekteyiz.

Okulumuz her alanda bölgenin öncü kurumu olmak için çaba göstermeye devam edecektir.” Sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi