Öğretmenlerin şuan itibariyle 7 ayrı projeyi yürüttüklerini belirten Okul Müdürü Tayfun Yılmaz projelerle ilgili şu bilgileri verdi: Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Serpil Kaya Baz’ın İtalya, Romanya ve Türkiye’den ortaklarla beraber yürüttüğü “Wonder(full) Learning-Harika Öğrenme” adlı eTwinning projesinde çocuklara İngilizce materyaller hazırlatıp bu materyalleri derslerde aktif bir şekilde kullanmalarını sağlaması amaçlanıyor.

Öğretmenimiz Sedef Ural’ın yürüttüğü SosyalCe Bi’Digi EğlenCe projesinin 9 Türk 1 Azeri ortağı bulunuyor. Projenin amacı Sosyal Bilgiler dersini eğlenceli web 2 tabanlı araçlarla renklendirmek ve eğlenerek öğrenme ortamları sağlamaktır. Proje sonunda öğrencilerimiz dijital dünyayı dersimiz kazanımları ile eşleştirmiş olacaklar.

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Aysel Üstünel’in yürüttüğü ‘Drawing for Creative Learning’ isimli projede öğrencilerin web2.0 araçlarını da kullanarak derslerde işledikleri konularla ilgili yapacağı yaratıcı çizimler sayesinde, uzaktan eğitim sürecinde dersleri takip etmeleri sağlanarak, konuları anladıklarını yaptıkları çizimlerle ve diğer çalışmalarla ifade etmeleri amaçlanıyor.

İngilizce Öğretmenimiz Aysel Üstünel’in 11-13 yaş arası öğrencilere yönelik yürüttüğü ‘Characters From the World of Digital Fantasy’ isimli projede bir video oyunu veya kitap karakteri tasarlayarak öğrencilerin yaratıcılıklarını keşfetmek suretiyle ingilizce konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Esra Sinem Yazıcı’nın yürüttüğü “We Are Making Distance Learning Closer Via Web 2.0 Tools” (Web 2.0 Araçlarını Kullanarak Uzaktan eğitimi Yakınlaştırıyoruz) isimli projeye ocak ayında başlandı. 4’ü yabancı ortaklı (Azerbaycan, Portekiz, Romanya ve Letonya) olmak üzere toplamda 9 ortak olarak yürütülen Erasmus eTwinning projesi 5.sınıf kademe ve yaş grubuna uygun olarak hazırlandı. Öğrencilerimiz proje sayesinde farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacaklar.

Kuruculuğunu Mecitözü/Çorum Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Nurcan Çalışkan ve Yenigün Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Handan Özer'in yaptığı O)pportunities for (Y)oungers (U)nder (N)eeds eTwinning projesinde geleceğin mimarı çocuklarımızın hayal güçlerinin sınırlarını teknoloj ile birleştirerek, çağımızın ihtiyaçları doğrultusunda öğrenen, öğrenirken de keyif alan yaratıcı sorgulayan, sağ duyulu bireyler olarak yetişmesi ve bütün yaptıklarını ahenkle günlük hayata harmanlayabilmesi amaçlanıyor.

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Yasemin Ömez; Türkiye, Yunanistan, Romanya, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, Portekiz, Ermenistan, Fransa, Almanya, İspanya, Arnavutluk ve Sırbistan ülkelerinden ortakların yer aldığı ‘Different Yet Connected’ isimli eTwinning projesini yürütüyor. Ulusal ayrımcılığı ve stereotipleri azaltmayı amaçlayan projede kültürlerin, dillerin ve yaşam tarzlarının farklılığının tehdit olarak değil, kültürel zenginlik olarak yorumlanması amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi