225 gıda kolisi 225 temizlik paketi 80 bireysel hijyen paketi olmak üzere toplamda 715 öğrenciye yardım yapıldı. Yedirenk, Corona virüs salgını nedeniyle ülkelerine gidemeyen, salgın nedeniyle ülkelerinde yaşanan ekonomik sıkıntı, olağanüstü hal ve benzeri kısıtlamalardan dolayı ailelerinden destek alamayan uluslararası öğrencilere maddi manevi destek sağlamaya devam ediliyor.

PSİKOLOJİK DESTEK
Dernek Başkanı Bünyamin Göl, "Ailelerinden uzak sıkıntılı süreç yaşayan misafir öğrencilerimize bugünlerde verebileceğimiz en büyük destek psikolojik destektir. Bu nedenle ufak da olsa maddi destek sağlamanın yanında onlara yanlarında olduğumuzu, sıkıntıları paylaştığımızı göstermeye çalıştık. Hep birlikte bu süreci atlatacağız ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu günler geçecek kaldığımız yerin ötesinden çalışmalarımıza, yaşamımıza devam edeceğiz. Uluslararası öğrencilere şunu söylemek istiyorum: Evde kaldığımız bu süreçte birbirimize destek olalım, bireysel eksiklerimizi gidermeye çalışalım bol bol kitap okuyalım Türkçe'mizi geliştirelim bu süreci fırsata çevirelim.

Bu kampanyaya destek olan Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği, Kızılay Sakarya Şubesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Memur-Sen Sakarya Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi, Cihannüma Sakarya Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi ve bireysel bağışçılarımıza uluslararası öğrencilerin teşekkür ve dualarını iletiyoruz." dedi.

DEVAM EDECEK
Sürecin uzaması ile öğrencilerin ihtiyaçlarını da artacağına dikkat çeken Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini kampanyanın devam ettiğini herkesi uluslararası öğrencilere destek olmaya davet ettiğini söyledi. Kampanyaya destek olmak isteyenler Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği hesaplarına açıklamaya "Yedirenk Gıda-hijyen" yazarak zekat ve bağışlarını gönderebilirler.

Editör: Haber Merkezi