İL ÖĞRENCİ MECLİS SEÇİMLERİ
“Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi” kapsamında 16. Dönem İl Öğrenci Meclisi Seçimleri, 16 İlçeden seçilen ilçe öğrenci meclis başkanları ve ikişer delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan seçimleri İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergüven Aslan, Tansu Çiller MTAL Müdürü Mithat Şahin, seçimlere katılan okulların yöneticileri ve öğretmenleri de izledi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Öğrenci Meclis seçimlerinin demokrasinin adına, şanına yakışır bir seçim süreci olmasını dilerken, demokrasi ve vatan sevgisi konusunda önemli mesajlar verdi.

VATAN İÇİN NE YAPABİLİRİM
Durmuş; “Vatan borcu bu ülkede yaşayan herkesin borcudur. Vatan borcunu ödemek sadece askerin vefası değildir. Her ne iş yapıyorsanız, eğer öğretmenseniz vatan borcunu ödemenin temeli bu ülkeye değer katacak bireyler yetiştirmektir. Eğer öğrenciyseniz, bu ülkeye vatan borcunu ödemenin değeri alanınızda en iyi olacaksınız, üniversitenizi okuyacaksınız. Hem akademik anlamda hem de ilmi anlamda iki kanadınızı güçlendirerek, yıllar sonrasında Aziz Sancar’lar gibi ülkenizin adını ve marşınızı her daim bu dünyanın her tarafında, bayrağınızı dalgalandıracak, marşınızı söyleteceksiniz. Vatan borcunu ödemek bu demektir. Herkes kendisine şu soruyu soracak. Ben ne yapabilirim vatanım için. Ben ne yapabilirim insanlık için. Ben inanıyorum ki bu coğrafyada yetişen siz gençler, demokrasiyi daha da geliştirerek, bizlere ve sizden sonraki emanet edeceklerinize güzel bir Türkiye bırakmak adına demokrasi örneğine güzellik teşkil edecek ve demokrasi böyle olmalı dedirtecek tutum ve davranış içerisinde bu süreci tamamlayacağınıza inancım tamdır.” dedi.
Konuşmasını Peyami Safa’nın “Nokta kadar menfaatiniz için virgül kadar eğilmeyin.” sözüyle tamamlayan İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, gençlere “Demokrasi sizlerin omuzlarınızda yükselecektir” mesajını iletti.

TÜM İLÇELERDEN
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergüven Aslan’ın da seçimlerin tarihsel süreci hakkında bilgi verdiği İl Öğrenci Meclis seçimlerinde daha sonra seçimleri yönetecek Divan ve Sandık Kurulları belirlendi. 16 ilçeden 48 meclis üyesi öğrencinin oy kullandığı İl Öğrenci Meclis Başkanlığına Erenler Mustafa Cahit Kıraç Anadolu Lisesi’nden Yaren Kılın ile İMKB Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Yasin Velioğlu başkan adayı oldular.

YAREN KILIN
Gerçek manada bir seçim atmosferinin yaşandığı İl Öğrenci Meclis Başkanlığını delegelerden 26’sının oyunu alan Erenler Vali Mustafa Cahit Kıraç Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Kılın kazandı. Aynı listeden seçime katılan Kocaali Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Erdoğan ve Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Mert Karcı Başkan Vekilliklerine, Ferizli Şehit Hakan Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gülnur Atmaca, Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Mücahit Güner İl Öğrenci Meclisi Üyeliğine seçildiler.

Editör: Haber Merkezi