“BİN 790 ÖĞRENCİ MEVCUDU VAR”
Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere ve Bahçelievler Mahalle Muhtarı Göksel Yüksel’in de eşlik ettiği ziyarette Okul Müdürü İsmail Yaman okulun tarihçesini anlatıp genel bilgiler vererek; 2000-2001 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayan okullarının 2018-2019 eğitim- öğretim yılından itibaren yeni yapılan ek bina ile normal eğitime geçtiğini, spor ve kültürel dallarda öğrencilerin birçok başarısı bulunduğunu, 4 idareci ve 80 öğretmen ve bin 790 öğrenciyle eğitim-öğretim vermeye devam ettiklerini belirtti.
Okulu gezerek incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra öğrencilerle birlikte Salon Sporlarının yer aldığı Tasarım ve Beceri Atölyesinin açılış kurdelesini kesti.

----


“ÖĞRENCİLERLE KIŞ MEVSİMİ ÜZERİNE SOHBET ETTİ”
3/B sınıfında resim etkinliği yapan öğrencilere çeşitli sorular yönelterek çocuklarla kış mevsimi, yağmur, kar, hastalıklar, mikroplar ve su kaynakları üzerine bir süre sohbet eden Vali Nayir, daha önce farklı yerlerde kendisinden kupa ve başarı belgesi aldığını ifade eden öğrencileri bir kez daha tebrik ettiğini ifade etti. Muhtar, ilçe yöneticileri, okul müdürü ve sınıf başkanlığından da bahsedip geleceğin yöneticileri olarak seçmeyi ve seçilmeyi okul yıllarından öğrenmeye başlamalarının önemli olduğuna değindi.

----


Vali olmanın nasıl bir duygu olduğunun sorulması üzerine Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Vali olmak elbette güzel bir duygu, ancak zor yanları da çok fazla diyebilirim.  Valilik görevinin en güzel yanlarından birisi de, sizler gibi sevimli ve enerji dolu çocuklarımızla bir araya gelerek tanışmaktır. Valilik ilin genelindeki problemleri çözme makamı olduğu gibi herkesle yakın olmak, tanışmak açısından da güzel duygular barındırıyor” diye söyledi.

----


“KİTAP GÖRÜLMEYEN YERLERİ, BİLİNMEYENLERİ ÖĞRETİR”
3/C sınıfında kitap ayracı etkinliği yapan öğrencilere kitap okumanın önemine dair tavsiyelerde bulunan Vali Nayir, “Hiç gitmediğiniz yerler hakkında kitap okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Mesela Cezayir’i görmeseniz bile, onunla ilgili yazılan bir kitabı okursanız oraya gitmiş gibi hissediyorsunuz. Binlerce yıl önce yaşanmış bir olayı öğrenmek istiyorsanız yine kitaplardan yararlanabilirsiniz. Geleceğe ait hayalleri, umutları kitaplar size öğretebilir ve yine geleceğe ait ümitlerinizi kitapla geliştirebilirsiniz.

----


Anne-babanız öğretmenleriniz, bizler gibi büyükleriniz sizlerden güzel olan her şeyi istiyoruz ve bekliyoruz. Daha güzel bir dünya için de yine size güvenip, sizi seviyoruz. Güzel olan her şey için sizlerden büyük beklentilerimiz var, bizi mahcup etmeyeceğinize inanıyorum. Bugünkü ziyaret bizim için de heyecan verici, güzel ve mutlu bir anı oldu. Okulunu seven, öğretmenlerini seven, ailelerini seven öğrencilerimizi görmek bizleri de sevindirdi” diyerek çocuklara kitap yazmayı düşünüp düşünmediklerini sorup okul arkadaşlığının güzel yanlarından bahsetti.

----


“TÜRKÇE'Yİ İYİ BİLMEK BAŞARIYA KATKI YAPAR”
2/D sınıfında Türkçesi iyi olanların daha başarılı olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her alanda başarılı olabilmek için öncelikle Türkçeyi iyi bilmemiz gerekiyor. Matematik ya da Fen Bilgisi dâhil tüm derslerdeki sınavlarda önce ne sorulduğunun iyi anlaşılmasına ihtiyaç vardır. Mesleklerde de aynı şekilde Avukat ya da Doktorluk yapabilmek için, Türkçe ve dil bilgisinde başarılı olmanız lazım. İşte hayatınızın her alanında sizlere lazım olacak Türkçeyi iyi bilmenin yolu, ilk olarak bu dersi sevmekten geçiyor. Yalnızca Türkçe'yi değil bütün derslere severek çalışırsanız daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Dersi sevebilmenin ilk adımı da, elbette öğretmeni sevmekle başlıyor.

----

 

Öğretmenleriniz kendilerini sevdirdikleri zaman dersi de sevdirmiş olurlar” diyerek onlarla tanışmaktan memnuniyet duyduğunu belirtip, “Eminim sizler nasıl anne ve babalarınızı seviyorsanız, onlar da sizleri o derece seviyorlar. Ama sizden anne ve babalarınızın sözünü dinlemenizi istiyoruz. Böyle yaparsanız onların sevgisine büyük bir karşılık vermiş olursunuz. Büyükleriniz sizlerden saygılı olmanızı, çalışkan olmanızı, başarılı olmanızı isterler. Bunlarla birlikte her zaman doğruyu söylemenizi, iyi niyetli ve cömert olmanızı, çevre konusunda duyarlığa sahip olmanızı da isterler. Ancak bunları bilmek ayrı bir şey, uygulamak da ayrı bir konudur. Sizlerden güzel olan her şeyi yapmanızı, kötü olanlardan da uzak durmanızı istiyoruz” dedi.
Sınıf gezileri sonrası her türlü spor faaliyetlerini içerisinde barındıran Tasarım ve Beceri Atölyelerinin bulunduğu Spor Salonunun açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Vali Nayir, salonda çeşitli sporları icra eden öğrencilerin gösterilerini izleyip onlara eşlik etti.

----


“EĞİTİM ÇOK ETKİLİ BİR ALANDIR”
Her hafta Çarşamba günü gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek Öğretmenler Odasında öğretmenlerle tanışma toplantısı gerçekleştiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Mülki idare olarak bizler çok farklı alanlarla irtibat halindeyiz, emniyet ve asayişten sağlığa, turizmden tarıma ve sanayiye kadar, altyapıya kadar çok farklı konuları barındıran bir görev alanımız var. Bunların içerisinde eğitim geniş bir alanı etkisi altına alan, günümüzü etkileyen, geleceğimizi etkileyen önemli hususlardan birisidir. Kendi adıma bu konuya daha fazla önem verip özel bir vakit ayırma ihtiyacı duyduğumu belirtmek istiyorum. Haftanın belli bir gününü, belirli saatlerini bu işi ayırmanın bir görev olduğu inancındayım. Bu ziyaretler vesilesi ile sizlerle aynı ortamı paylaşmak, çocuklarımızı sınıflarında, derslerinde heyecanlı ve enerjik bir şekilde görmek bizlere de şevk veriyor. Eğitimdeki başarıyı artırabilecek tüm hususları sizlerle istişare edip buna katkı sağlamak istiyoruz.

----


“EĞİTİM SİSTEMİ BİR ÜLKENİN GELECEĞİNE YÖN VERİR”
Eğitim bir ülkenin ilerlemesine de gerilemesine de sebep olabilecek bir yapıya sahiptir. Kaliteli bir eğitim, başarılı bir eğitim, bizlere geleceğe ait en büyük ümitleri verirken, ilkelerini kaybetmiş, prensiplerini kaybetmiş bir eğitim sistemi de o ülkenin yok olmasına vesiledir. Günümüzde dünya üzerindeki ülkelerin batması için atom bombası veya nitrojen bombası gibi güçlere ihtiyaç duyulmuyor. Etkilemek istenilen ülkede dokunulan ilk yerlerden birisi eğitim sistemidir. O ülkenin alışkanlıklarının kötüye gidişine vesile olacak hamleler, o ülkeye atom bombası atılmış gibidir. Dolayısıyla bu konuda çok uyanık olmamız ve buna dair bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor.

----


EĞİTİMİN BAŞARIYA ULAŞMASI İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ”
Bizler başarılı bir eğitimle geleceğimizi çok iyi hale getirebileceğimiz gibi, kültürümüzü inkâr eden bir eğitimle, değerlerden uzak bir eğitimle, kopya çekmeyi sorun olarak görmeyen bir eğitimle hiçbir yere varamayacağımızı bilmeliyiz. Yapılan binalarımızın gücü, kuvveti de buna bağlıdır, verilecek sağlık hizmetinin insani duygularla, maddiyat düşünülmeden yapılması da buna bağlıdır, adalet hizmetinin en etkin şekilde verilmesi de buna bağlıdır. Aklınıza gelebilecek her türlü güzelliğin altında eğitimin başarısını, her türlü sıkıntının kaynağında da eğitimin başarısızlığını bulmak mümkündür. Sizler bu işin profesyonel uygulayıcıları olarak bunu bizden çok daha iyi biliyorsunuz.

----


“İYİ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR”
Eğer bir ülke eğitimiyle başarı kazanmışsa, geleceğe ait çok önemli olguları da başarmış demektir. Bazı ülkelerin sanayisi daha gelişmiş olabilir, daha farklı doğal güzelliklere, doğal zenginliklere sahip olabilir, ancak iyi yetişmiş insan gücünün bunların önünde olduğunu bilmeliyiz. Bilumum zenginliklere sahipken eğitim alanında yaşanan bir sorun, insan duyusunda, insan sermayesinde meydana gelecek sıkıntılar, elinizdekileri kaybetmenize vesile olabilir. Eğer ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen güçlerden söz ediliyorsa, onların etki etmek isteyecekleri en önemli alanın eğitim olduğuna inanıyorum. Bunları nazara aldığımızda tüm öğretmenlerimizin bu ülkenin istiklali için, istikbali için çok önemli bir görev yaptıklarına inanıyorum. Sizler bu durumun farkını iyi kavrayan ve bu ülkenin geleceğine yön verecek mimarlar, bu ülkenin geleceği için elinize teslim edilmiş olan materyali, hamuru en iyi şekilde işleyecek kişiler olarak,  bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıyorsunuz, buna inanıyoruz. 

----


“ÜMİDİNİZ HER DAİM DİRİ OLSUN”
Sizler eğitimin en vazgeçilmez, bel kemiği, iskeleti olan arkadaşlarımızsınız. Eğitimin kalitesi öğretmenin yeterliliği ile ölçülür. Ancak bu konuda yalnızca öğretmenler tek başına yeterli olamaz, mutlaka onları destekleyecek olan diğer paydaşlara da ihtiyaç vardır. Ailelerin, aramızda bulunan Okul Aile Birliği yetkililerinin de desteği şart. Merkezi yönetim olarak bizler yerel yönetimlerle birlikte sizlere destek vermeye gayret gösteriyoruz. Sizlerden günümüzün değişen alışkanlıkları ya da teknolojik gelişmelerin verdiği olumsuzlukları hiçbir zaman bahane olarak görmemenizi ve ümidinizi daima taze tutmanızı istiyoruz.
Güçlülerin hayatta kalabildiği bir coğrafyada yaşıyoruz, zayıflara hayat hakkı tanımayan zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Güçlü olmanın ilk yolu da güçlü, iyi eğitim almış fertlere sahip olmaktan geçiyor. Böylesi güzel bir geçmişi bulunan okulumuzda, tercih edilen başarılı bir okulumuzda, kurumsal hafızası olan bir okulumuzda bir meslek ailesi olarak birbirinize destek vererek daha güzelini başaracağınızı düşünüyoruz.

----


“PIRIL PIRIL ÇOCUKLARLA TANIŞTIK”
Ziyaret boyunca okulumuz hakkında çok güzel ve olumlu şeyler duyduk. Sınıflarımızda pırıl-pırıl, geleceğe ait özgüvenleri yüksek olan çocuklarımız ile tanıştık. Bugün hoşumuza giden bir diğer olay da, çocuklarımızın enerjilerini atabilecekleri, kendi becerilerini geliştirebilecekleri, oluşan bilgi ve beceri atölyesi şeklinde alan sporlarından oluşturulmuş salonumuzun kazandırılması oldu. Bu atölyelerin, bu salonların her alanda çocuklarımıza çok faydası olacağına inanıyoruz. Okulumuzu bugüne kadar getiren, bu başarıları yakalamaya vesile olan öğretmenlerimize minnet duygularımızı ifade ederken, sizleri de bu başarının devamını sağlamak için gayret gösterdiğiniz için tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.
Öğretmenler Odasında öğretmenlerin talep ve görüşlerini de dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, hepsine görevlerinde başarılar dileyerek iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde de bulundu.

Editör: Haber Merkezi