Yurt dışında sınavsız üniversite avantajlarından yararlanmak isteyen öğrencilerin en fazla tercih ettiği ülkeler arsında Ukrayna’da yer alıyor. Uygun yaşam giderleri ve kaliteli eğitim veren üniversiteleriyle dikkat çeken bu ülke popülerliğini her gün daha artırıyor. Ukrayna, üniversiteleriyle dikkat çekiyor. Dünyanın dört bir yanından yabancı öğrencileri misafir eden Ukrayna, Türkiye’den de öğrencilerini kabul ediyor.

Esnek Eğitim Şartları ve Konforlu Yaşam Standartları

Ukrayna üniversiteleri kabul şartları konusunda öğrencilere son derece esnek davranıyor. Ukrayna’da üniversite başvurusu yapabilmek için sadece lise diplomanız olması yeterli oluyor. Üniversiteler sizlerden herhangi bir sınava girmenizi talep etmiyor. Ukrayna üniversitelerinin büyük bir çoğunluğunda eğitim dili Rusça oluyor. Bu sebeple, ilk sene Rusça hazırlık sınıfına kaydolmanız sizlerden bekleniyor. 

Ukrayna’da üniversite hazırlık sınıflarının diğer avantajı farklı bölgelerde hazırlık sınıfı okuyanlara daha sonra üniversite seçimi yapabilme imkanı tanımaları oluyor. Ukrayna’da konaklama için yabancı öğrencilerin farklı seçenekleri de bulunuyor. Ülkede devlete özel yurtlar, özel yurtlar veya öğrenci rezidansları hizmetleri de yer alıyor. Dileyen öğrenciler daire kiralama veya aile yanında konaklama fırsatlarından da yararlanabiliyor.

Hazırlık Sınıfları Nasıl Tasarlanıyor?

Ukrayna hazırlık sınıfları sadece dil eğitimi odaklı olarak tasarlanmıyor. Bu hazırlık döneminde öğrenciler, Rusça eğitimlerinin yanı sıra tercih ettikleri alana göre temel akademik bilgilerle de ilgili eğitimi alabiliyor. Çok daha az sayıda olmasına rağmen Ukraynaca veya İngilizce gibi programlar sunan üniversiteler de bulunuyor.

Ukrayna, eğitim konusunda hem ülkemizde hem de dünyanın çeşitli yerlerinde sık sık tercih ediliyor. Bunun sebepleri arasında ise uygun bütçe seçenekleri yer alıyor. Ukrayna’da üniversite maliyetleri genel olarak yıllık olarak belirleniyor. Eğitim almak Türkiye’deki üniversitelerin bazılarına göre bile daha ucuz bir hale gelebiliyor. 

Bu ülkedeki hazırlık programlarına dahil olmak üzere üniversite dönemleri her yıl Eylül ayının ortasında başlatılıyor. Dönemi kaçıran öğrenciler için ise hızlandırılmış hazırlık kursları sunuluyor. Her açıdan avantajlı duruma geçebileceğiniz Ukraynada üniversite okumak sizlere birbirinden özel seçenekleri de sunabiliyor. Sizler de Westline’ın Ukrayna üniversite seçeneklerine göz atarak geleceğinize yatırım yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi