10 Kasım Atatürk’ü anma töreni, okul bahçesinde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrağımızın yarıya indirilmesiyle başladı.
Törende konuşan Sakarya Uğur Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu; “Sevgili Gençler, Değerli Öğretmen arkadaşlarım, saygıdeğer konuklar; On Kasımlar; bir matem gününden ziyade, soylu bir milletin, kendisini mazlum durumdan kurtararak, güçlü ve bağımsız bir konuma yükselten büyük kurtarıcısına inancını tazelediği, sevgisini pekiştirdiği, minnet ve bağlılık duygularını sunduğu bir gündür.
On Kasımlar; sadece Türk milletinin değil, bütün mazlum milletlerin uyanışına vesile olan, yalnız kendi çağına değil; gelecek asırlara da damgasını vuran bir liderin bıraktığı yıkılmaz kalelerin daha da pekiştirildiği bir gündür. On Kasımlar; Cumhuriyete, devlete ve millete bağlılık yeminlerinin yenilendiği bir gündür.
On Kasımlar da sadece Atatürk’ün değil; Onun bize bıraktığı eşsiz mirasın değerini bir kez daha kavradığımız gündür. On Kasımlar; dünleri anladığımız, aydınlık yarınlara hazırlandığımız ve büyük bir mirası yeniden sırtlandığımız bir gündür.
Evet, Sevgili Gençler; Unutmayalım ki siz güçlü, aydın azimli ve kararlı iseniz Türkiye güçlü ve Türk milleti de yarınlardan emindir. Siz bu devlete, millete, cumhuriyete, tarihi değerlerimize sahip çıktığınız ölçüde; başta Atatürk olmak üzere, tüm tarihi büyüklerimizin ve şehitlerimizin ruhu huzur içerisindedir” dedi.
Sonrasında konferans salonunda devam eden törende, öğrenciler zeybek oyunu sahneledi ve okul korosu müzik öğretmenleri eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Editör: Haber Merkezi