Sakarya Uğur Okulları Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu;Uğur Okulları Rehberlik ve AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin’in yarıyıl tatilinde öğrenci ve velilere önerilerde bulunduğunu belirtti.
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen bugün yarıyıl tatiline başlıyor.  Uğur Okulları olarak tatil sürecini öğrencilerin kaliteli vakit geçirmeleri açısından olabildiğince yapılandırdıklarını ifade eden Sezgin, “Öğrencinin 15 gün boyunca tablet başında oyun oynayıp okula geri gelmesi çocukta olumsuz gelişimlere neden olur. Çocukların sinema, tiyatro, müze gibi entelektüel faaliyetlere katılması, spor yapabilmesi onları geliştirecektir. Bir çocuğu müzeye götürdüğümüzde aynı zamanda merak duygusunu geliştirmiş ve araştırma duygularını artırmış oluruz. Bir çocuğun tiyatro izliyor olması hayata daha estetik açıdan bakmasını sağlayacaktır. 15 gün boyunca çocuğun tablet ve televizyon başında olmaması gerekiyor. Bu süreci en verimli, en eğlenceli ve en entelektüel şekilde geçirmelerini öneririm” diye konuştu.
“VELİLER ÇOCUKLARA YAPICI BİR ŞEKİLDE YAKLAŞMALI”
Karnenin hayat demek olmadığını belirten Sezgin, “Karne tabii ki çocuklar açısından bir geri bildirim aracıdır. Çocukların bir dönemlik performansının değerlendirildiği bir gereçtir ama çocukların ilgi ve yeteneklerinin tam olarak değerlendirildiği bir gereç olarak görmemek lazım. Çocuklar farklı gelişim dönemlerinde farklı şanslar yakalayabiliyor. Çocuğun güçlü yanlarından başlayarak, gelişmesi gereken yönlerini de göz önünde bulundurarak değerlendirilmesi gerekiyor. Ailelerin, çocuklar üzerinde baskı ile değil, yapıcı bir şekilde yaklaşmalı. Bu dönem sonunda ne elde ettiler ve ikinci dönem ne amaçlıyorlar; ona bakmaları gerekiyor” diye konuştu.
“KISA SÜRELİ HEDEFLERE YÖNLENDİRİN”
Velilerin karne sonucunda çocukları uzun süreli değil, kısa süreli hedeflere yönlendirmesi gerektiğini vurgulayan Sezgin, şöyle devam etti: “Çocuk ve ergenleri motive eden şey, kısa süreli hedeflerdir. Matematikten 3 alan bir öğrencinin ilk hedefi 5 almak değil, 4 almak olmalıdır. Hayattaki tek duygu mutluluk değil. Öğrenciler notlarından dolayı üzülebilirler. Olumsuz duygularla başa çıkabiliyor olmak insanı geliştirir. Ailelerin, bu üzüntülerini anladıklarını göstermeleri gerekir. Bazen olumsuz duygular, insan için gelişim noktası olabilir.”dedi.
Sakarya Uğur Okulları Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu; Öğrencinin kendini tanıması ,geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal,kültürel,sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasına teşvik edilmesi gerektiğini  belirterek tüm öğrencilere iyi tatiller diledi.

Editör: Haber Merkezi