Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Kurucu Müdür Yavuz Müftüoğlu; “Dünya üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kadar kökleri sağlam, ülkesi cennet, milleti asil, umutları diri ve geleceği aydınlık çok az devlet vardır. Bugün bu büyük devletin 96.yıldönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti; sadece Türkiye toprakları üzerinde yaşayan değil, dünya geneline yayılmış 300 milyondan fazla Türk’ün kalbinin attığı yerdir. Türkiye Cumhuriyeti; tarihin derinliklerinden suyunu Yunus Emre’den, Hacı Bektaşi Velilerden, Hoca Ahmet Yesevilerden; ilmini Fatihlerden, Alparslanlardan, Mustafa Kemallerden cesaretini ve Yüce Allah’tan ışığını alan sonsuzluğa programlanmış bir cumhuriyettir.
Bu Cumhuriyet; Büyük Atatürkümüzün siz gençlere emanet ettiği değerlerle nesilden nesile taşınacak ve ebediyete kadar yaşayacaktır.
Sevgili Gençler;
Stratejik konumu, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, genç ve dinamik nüfusu ile Türkiye Cumhuriyeti her zaman küresel ve bölgesel şer odaklarının imrenerek baktığı, kudretinden ürktüğü bir devlet olmuştur.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk ve silah arkadaşları bizlere de öylesine güçlü bir devlet bıraktılar ki; içeriden ve dışarıdan yakılan fitne ateşlerine, isyanlara, saldırılara, tuzaklara, kirli ittifak ve hain planlara rağmen sarsılmadan yıkılmadan ve daha da güçlenerek yoluna devam etmeyi başarmaktadır.
Küresel eşkıyalar ve onların yerli işbirlikçileri tarih boyunca rahat durmamışlar, bugün de rahat durmamaktadırlar.
Temel hedefleri, her eksende milletimizi ayrıştırmak, devletimizin köklerini kemirerek devlet çınarının dallarını ve nihayetinde gövdesini kurutmaktır.
Devletimizi ve milletimizi; çağdaş medeniyet ufkunun ötesine ve daha da güç katarak taşımaya azimli ve kararlı olan siz gençlerimiz sayesinde amaçlarına ulaşmaları mümkün değildir.
Siz sevgili evlatlarım;
Daha çok çalışarak, daha çok üreterek, daha çok etrafınızı aydınlatarak ve gerektiğinde aziz yurdumuz ve asil milletimizin uğrunda terinizi, kanınızı ve hatta canlarınızı ortaya koyarak; bu kutlu kervanı emin bir şekilde yoluna devam ettirecek güç ve kudrettesiniz.
Bu kutlu yolculuğumuzda bu eşsiz cennet toprakları bize yurt yapan bütün atalarımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve bütün dünyanın önünde saygıyla eğildiği Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını minnetle, şükranla ve duayla anıyorum.
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
Sevdamızda, kavgamızda yücedir.
Biriz beraberiz Türk Milletiyiz.
Doğudan, batıya her bir köşede hepimiz bu yurdun bereketiyiz.
İlimde, sanatta, kültürde, sanayide, tarımda, her alanda bereketli yarınlar diliyor; Cumhuriyet meşalesinin hiç sönmeden sonsuzluğa giden yolu aydınlatacağına olan inançla hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.
Sağ olun, var olun” dedi.
Ortaokul öğrencilerinin günün anlam ve önemini anlatan cumhuriyet ile ilgili okudukları şiirler ve orotoryadan sonra Müzik Öğretmenleri Orçun Üretmen eşliğinde sundukları keman dinletisi, veliler ve öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.
Tören Uğurlu öğrencilerin vals ve bando gösterileri ile sona erdi.

[[f:YeniSakarya54/videos/675162806340211]]

Editör: Haber Merkezi