Uğur okulları, 1968 yılında ilk olarak İstanbul'da eğitim ve öğretime başlamış olan oldukça başarı bir eğitim kurumudur. 50 yılı aşkın köklü eğitim geçmişine sahip Uğur Okulları, birçok ilde 100'ün üzerinde kampüse sahiptir. Başarılı eğitim kadrosu, öğrencilere sağladığı imkanlar ile geleceğe başarılı bireyler yetiştirilmesinde büyük katkı sağlar. Her yıl yaptığı, Uğur okulları bursluluk sınavı ile birçok öğrenciye burs imkanı vererek bu köklü eğitim bünyesine dahil olmalarını sağlıyor.

Uğur Okulları Bursluluk Sınavı Başvuruları

Uğur okulları bursluluk sınavı, her yıl 4. Sınıf ile 11. Sınıf arasında eğitim gören öğrencilere yapılıyor. Sınava bir gün öncesine kadar başvuru yapılabiliyor. Sınava başvuru için www.dogruokul.com sitemiz üzerinden, Uğur okulları sınav görseline tıklayarak başvuru için gerekli alanları doldurmanız gerekiyor. Veli adı- soyadı, telefon, e-posta adresi bilgilerini girmeniz gerekiyor. Çocuğunuzun ise, TC. Kimlik numarası, öğrenci adı- soyadı, cinsiyeti, okul bilgilerini ve öğrencinin sınava girmek istediği Uğur Okulu kampüs ismini girmeniz başvuru için yeterli oluyor. Başvuru sonrası veli e-posta adresine sınav giriş belgesi mail atılıyor. Sınav günü ise bu belgenin çıktısı ve öğrenci kimliği ile sınava giriş sağlanıyor.

Uğur Okulları Bursluluk Sınavı Tarihi

Bu yıl Uğur Okulları Bursluluk Sınavı, 11 ve 12 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Sınavda 4- 5- 6- 7. Sınıf öğrencileri için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri ve İngilizce derslerinden 12 adet olmak üzere, 60 soru ve 80 dakika verilecektir. 8- 9-10. Sınıflar için ise, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Dil Anlatımı ve Edebiyat derslerinden 20 adet olmak üzere, toplam 80 soru ve 120 dakika süre verilecektir. 11. Sınıflar için toplamda 90 soru ve 120 dakika süre verilecektir.

Uğur Okulları Bursluluk Sınavı Sonuçları

Sınav 11 ve 12 Ocak 2020 tarihinde yapıldıktan sonra ortalama 15 gün içerisinde açıklanması planlanıyor. Sonuçlar açıklandığında www.dogruokul.com sitemiz üzerinden haberdar olabilirsiniz. Sonuçlar sonrasında başarılı olan öğrencilerin, başarı durumlarına göre belli yüzde oranlarda burs imkânı sağlanarak başarılı öğrencileri bünyesine katmayı hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi