Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı Uğur bursluluk sınavı, öğrencilere eksiklerini belirleme konusunda yardımcı olacak.  Türkiye’de bir ilk olarak Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) tarafından hayata geçirilen ve Uğur Okulları’nın ülke genelindeki 137 şubesinde on binlerce öğrencisi ve velisinde büyük yankı uyandıran Uğur Bursluluk Sınavı 12-13 Ocak tarihlerinde uygulanıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı sınavla öğrencilerin okullarında hangi konuları öğrenmediği ya da ne kadar eksik öğrendiği de saptanıyor. Uğur Bursluluk Sınavına katılan öğrencilerin puanları 21 Ocak 2019 tarihlerinde açıklanacak.
Puanlara göre detaylı sonuçlar da bu tarihte belli olacak ve katılan öğrencilere sınav karnesi verilecek. Karnelerde öğrencinin bilgi düzeyinin yanı sıra okul, il ve Türkiye’de ki sıralaması da yer alacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını Uğur bursluluk sınavına girdikleri Sakarya Uğur Okullarına gelerek öğrenebilecek.

EĞİTİM BURSU SAĞLANACAK
Uğur bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere eğitim bursu ve erken kayıt avantajı sunduklarını ifade eden Özel Sakarya Uğur Okulları Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu; Bursluluk sınavını her yıl yaptıklarını, her geçen yıl bu sınavın öneminin daha da iyi anlaşıldığını ve buna bağlı olarak ilginin arttığını belirtti.
Müftüoğlu; “Uğur Bursluluk sınavı tüm Türkiye’de ki Uğur Okullarında aynı anda uygulanıyor. Öğrenciler, düzenli olarak yapılan ve bireysel başarılarını ülke genelinde ölçme şansı veren Uğur bursluluk sınavına gösterdikleri ilgiyle, kurumumuza duydukları güveni bir kez daha göstermiş oldular, yoğun katılımdan dolayı Sakarya halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Uğur Bursluluk Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 4. sınıf öğrencilerimize CODEM (Bilişsel Gelişim ve Dikkat Ölçüm Testi) uygulayacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi