Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Teknofest Takımı Team Balladers fizik öğretmeni Kerem Çepni danışmanlığında 4 öğrenciden oluşuyor.

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Kıyak; "Takım üyelerimizin 4’ü de okulumuz öğrencileridir. Takımımızın profesyonellik alanı insansız hava araçlarıdır ve bunun yanında lise seviyesinde tecrübe sahibi bir oluşumdur. Oluşturulan koşullar altında Teknofest’de kendimizi Liseler Arası İHA Yarışması’nda rekabetçi ve saygın olacak bir takım olarak görüyoruz. Takımızda bir danışman rehber öğretmenimiz, bir tasarım ve görev kaptanı, bir yazılımcı, bir pilot ve bir mekanikçi öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.

Takım Danışman Öğretmeni Kerem Çepni; "Amacım gençleri destekleyip, onların bilim ortamlarına girebilmelerini sağlamak. Meslek lisesi elektronik mezunuyum. 2 yıl boyunca çeşitli devre elemanları ve elektromekanik cihazların tamir ve bakımıyla ilgilendim. Şuan Tes-İş Adapazarı Anadolu Lisesi’nde Fizik öğretmeni olarak devam ediyorum. En büyük avantajımız ilgili istekli mücadeleci iyi bir ekibe sahip olmak" şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Eren Ağılönü; "Takımda tasarım ve görev koordinatörlüğü görevini üstlendim. 11. Sınıf öğrencisiyim. Takımda tasarımın ve görev kaptanlığı yanında mekanik ve kara kontrol programını kullanma gibi sorumluluklarda takım arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Daha önceden yapmış olduğum maket uçaklar ve kendi tasarladığım özgün uçak tasarımlarıyla takıma büyük yararım olacağını düşünüyorum. Danışman öğretmenimiz ve takım arkadaşlarımla birlikte güzel bir ekip olduk ve sonuna kadar gidip başarılı olmak istiyoruz" dedi.

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Team Balladers Ekibinde; Danışman Öğretmen Kerem Çepni ve takım kaptanı Eren Ağılönü yanı sıra Salih Gümüş, Dicle Sönmez ve Furkan Çağlayan da görev alıyor.

Editör: Haber Merkezi