Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı. Sakarya'daki Korucuk Toki İlkokulu'nda okul idaresince koronavirüse yönelik tedbirler alındı. Okul bahçesinin girişine çekilen şeridi geçmelerine izin verilmeyen veliler, çocuklarını burada görevlilere teslim etti.

----


Görevlilerce okulun girişine getirilen çocuklar, burada elleri dezenfekte edildikten sonra sınıflara alındı. Gözyaşlarını tutamayan bazı çocuklar, görevliler ve veliler tarafından teselli edildi. Okulda ilk ders zilinin çalmasının ardından eğitim başlarken, veliler de bahçede çocuklarını bekledi.

----


İlk teneffüs zilinin çalmasının ardından bahçeye çıkan öğrenciler, öğretmenlerinin nezaretinde sosyal mesafeye uygun oyunlar oynadı. Bahçelievler Gazi İlkokulu'nda da okul girişinde özel kıyafet giydirilen çocuklar arkadaşlarına kolonya ikram etti, Türk bayrağı verdi. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak öğretmenleri eşliğinde okula alınan çocuklara girişte balon verildi. Okul bahçesine alınmayan veliler ise çocuklarını dışarıda heyecanla bekledi.

----


Öğrenci velisi Yavuz Berberoğlu, çocuğunun bugün okula başladığını, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Berberoğlu, "Okulumuz hijyen konusuna dikkat ediyor, fotoğraflardan da gördük. Biz de dikkat ediyoruz, çocuğumuza gerekenleri söyledik. Şu anda korkumuz yok, inşallah hayırlısı olur, hiç kimse hastalık kapmaz." diye konuştu.
Berberoğlu, çocuğunun normalde çok geç kalktığını ama bu sabah heyecandan erken uyandığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi