Açılış töreni Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, şehrimizin değerli protokol temsilcileri, önde gelen iş insanları, basın mensupları ve velilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.
İLİM MEŞALESİ
Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: TED Sakarya Koleji ülkemize ve şehrimize hayırlar getirsin. Bakın Tam Eğitim Burslu öğrencimizin bir hayali var; diyor ki: ‘Benim hedefim uzaya çıkan ilk Türk olmak.’ Onu tebrik ediyorum. Çok güzel hayali var. Bu eğitimin vermiş olduğu ufuktur. Bu kardeşimizin Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini, buradan ilim meşaleleriyle hem Sakarya’mıza hem ülkemize hem de tüm dünyaya ışık saçan evlatlarımızın yetişmesini temenni ediyorum.” dedi.
KIYMETLİ OLMASI GEREKEN OKULDUR
Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise yaptığı konuşmada: “Artık 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Savaşlar silahla değil beyinle yapılıyor. Aklı aç olanın karnı da aç oluyor. Sosyal adaletteki en büyük sorunu eğitimde yaşıyoruz. Kıymetli olması gereken okuldur, baş üstünde tutulması gereken öğretmendir ama hakları kadar sorumluluklarının bilincinde olmaları gerekmektedir. Eğitimle ilgili yapmamız gereken önemli başlangıçlardan biri de testle tost arasına sıkıştırılmış, sınavlara para harcamakta olan eğitim sisteminden kurtulmaktır. 21. Yüzyılda en büyük soykırım ezberdir. Biz TED Sakarya Koleji’ni burada açarak Sakarya’daki eğitim rekabet koşullarını değiştirmeyi hedefliyoruz, Sakarya’daki devlet okulu öğretmenlerine destek olmayı hedefliyoruz. Bütün meşaleler petrol yağıyla yanar, TED’in meşalesi ise gönül yağı ile yanar.” dedi.
ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GELECEK, AİLELER İÇİN GÜVEN DEMEK
TED Sakarya Koleji Kurucu Temsilcisi Akif Yılmaz törene katılan misafirlere teşekkür ederken, Kurucu Müdür Yelda Özel yaptığı konuşmada “Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan bir anlayışla huzurlarınızda olmanın verdiği mutluluk içindeyiz. Türk Eğitim Derneği Cumhuriyet yıllarına dayanan 91 yıllık köklü geçmişi ile çocuklarımız için gelecek, aileler için güven demektir. Amacımız ayakları bu topraklarda, evrensel bakış açısına sahip, özgüveni yüksek fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmek. Bugünün gerçekleşmesine olanak sağlayan Sayın Genel Başkanıma ve Kurucumuza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor; TED Sakarya Koleji’nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
UZAYA GİDEN İLK TÜRK BİR TED’Lİ OLACAK
TED Sakarya Koleji Tam Eğitim Burslu öğrencilerinden Erva Ela Paşaoğlu ise TEB’li oluşuna dair yaptığı konuşmada: “Sınava gireceğim gün ben dahil ev halkı çok heyecanlıydık. Sonunda sınavı bitirdim ve bahçede beni bekleyen ailemin yanına gittim. Sonuçlar açıklandığı gün güzel haberi veren babam oldu. ‘Ben artık TED’li oldum artık yalnız değiliz.’ diye çığlıklar atarak birbirimize sarıldık ve ağlamaya başladık.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu yüzyıllık çınarın, TED Okullarının burslu öğrencisi olmak tarif edilemeyecek kadar özel ve güzel bir duygu. O'nun ışığıyla aydınlanıp, yarınlara bakabilecek olmanın ayrıcalığını iliklerime kadar hissediyorum. Hayallerimi süsleyen yer artık TED Üniversitesi. Belki bir mimar olacağım, belki bir mühendis, belki doktor ya da gelecekte adı ne olacaksa. Uzaya giden ilk TÜRK bir TED'li olacaktır. Huzurlarınızda söz veriyorum!” dedi.

Editör: Haber Merkezi