Atabay; “TED Okulları okuldan öte bir ekoldür ve faaliyet gösterdiği her yerde ekol anlayışına sahiptir. Biz, TED Okulu kuranlara yatırım ortağı deriz. Hiçbir zaman zincir okulu muamelesi olamaz. TED Sakarya Koleji için Akif Yılmaz yatırım ortağımızdır; okulun eğitim öğretim işletmesi tamamen Türk Eğitim Derneği’nin elinde olacaktır.” dedi

ÖĞRETMEN KADROSU
Atabay; TED Sakarya Koleji’nde görev yapacak öğretmenlerin önce yazılı sınavdan geçeceklerini sonrasında ise Türk Eğitim Derneği Komisyonları tarafından mülakata tabi tutulacaklarını belirtti. Atabay ayrıca bu değerlendirmelerin katılımcı öğretmenlerden izin alınması şartıyla video kaydına da alındığını belirtti.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ
Atabay, Türk Eğitim Derneği’nin burs sisteminin ülke genelindeki mevcut burs uygulamalarından ayrıldığını ve yürütülmekte olan bu sistem ile bugüne kadar yalnızca burs desteği verilmekle kalınmadığı, akademik ve sosyal alanlarda da öğrencilerin desteklendiğini belirtti.
Basın kokteyline TED Genel Müdürü Sevinç Atabay’ın yanı sıra Okul Geliştirme Koordinatörü Dr. Şule Akalın, Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörü Dr. Ferhat Gündoğdu ve Akif Yılmaz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Akif Yılmaz katılım gösterdi.

Editör: Haber Merkezi