Sakarya’da görev yapan tüm basın mensuplarının bu önemli gününü tebrik eden SYKD Başkanı Necmettin Kırık, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımız, kamuoyuna doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatma görevini meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde yürütmektedir. Haber alma ve yayma özgürlüğünü kullanarak çok önemli bir toplumsal görevi, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getirmektedir.
Çalışmalarını her zaman takdirle izlediğimiz basın kuruluşlarımız, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir misyonu da üstlenmektedir. 
Basın meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan, kamu yararını gözeten, doğru bilgiyi hızlı ve tarafsız bir şekilde halka ulaştıran tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.”

Editör: Haber Merkezi