Sakarya’da yaşayan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerden hiç okula gitmeyen 9-15 yaş arası çocuklar Pictes Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi kapsamında Telafi Eğitimlerine alınarak Eylül Ayına kadar Türkçe ve rehberlik dersleri ile okula hazırlanıyorlar.

2 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ
Pictes Projesi İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada Sakarya’da yaklaşık 2 bin Suriyeli öğrencinin okullarda eğitim gördüğü ve okul çağı yaşında olmasına rağmen hiç okula gitmeyen yaklaşık 100 çocuğun da telafi eğitimleri ile okula hazırlandığı belirtildi.

13 FARKLI İLÇEDE  EĞİTİM
Suriyeli çocukların eğitim gördükleri okullarda sürekli ve düzenli olarak ziyaret edilip akademik ve sosyal gelişimlerinin takip edildiğini ifade eden Pictes Proje Koordinatörü Ali Akıllı, henüz okullaşmayan çocukların ailelerini de ikna ederek önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazırlıyoruz sadece telafi eğitimi ile çocuklara yönelik eğitim vermiyoruz. Aynı zamanda 13 farklı ilçede 53 Türkçe öğreticimiz ile açmış olduğumuz yaz kurslarımızda hem okula giden Suriyeli öğrencilere hem de yetişkinlere yönelik dersler yapıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet Durmuş’un da yakından takip ettiği Suriyeli öğrencilerimizi kırtasiye ve giyim yardımı ile destekliyoruz şeklinde konuştu." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi