Uygulamayla üniversite, sanayi ve iş dünyası çözüm önerilerini tartışacak

Fikir sofrasının ilk toplantısı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile gerçekleştirildi. Spor Bilimleri Fakültesinde oluşturulan istişare salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Mehmet Sarıbıyık katıldı. Rektör Mehmet Sarıbıyık, yükseköğretimde bilgiyi beceriye dönüştüren eğitim vizyonunu önemsediklerini vurguladı.

SEKTÖRLE BİRLİKTE
Sarıbıyık; “Üniversitemizde ön lisans ve lisans düzeyinde hayata geçirdiğimiz uygulamalı eğitim modelimizin sektörün ihtiyaçlarına yönelik önemli bir çözüm oluşturduğunu görüyoruz. Bu misyonumuzu lisansüstü tezlerde hayata geçirmeliyiz. Akademik çalışmaları sektörle birlikte sürdürmeliyiz. Böylelikle üniversite, sanayi ve iş dünyası ortak çalışarak sektörün beklentilerine çözüm üretecek yeni akademik yaklaşımlar oluşturacaktır.”

KATILANLAR
Bilimsel çalışmaların işletmelerle birlikte yapılmasına karar verilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sinan Özkan, Genel Sekreter Dr.Öğr.Üyesi Gökhan Ergen ile Enstitü Müdürü Prof.Dr.Zafer Tatlı, Müdür Yardımcıları Doç.Dr. Murat Çilli, Doç.Dr. Mustafa Can ve Enstitü Sekreteri Serkan Bilgeç, Rektörlük Basın Danışmanı Öğr.Gör.Zülfükar Özçelik de katıldı.

Editör: Haber Merkezi