Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) kamu ve özel sektör kuruluşlarının öncü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği Fikir Sofrası etkinliği; endüstriyel muhafazalar, sunucu kabinleri, fiber optik bağlantı ve veri merkezi ürünleri üreticisi Canovate Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür’ün katılımıyla gerçekleşti. Buluşmaya SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Çalışkan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çankaya ve Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Banu Çalış Uslu yer aldı. Canovate Yönetim Kurulu Başkanı Gür, SUBÜ Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAZEM) VE Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nü ziyaret ederek öğrencilerin geliştirdikleri uygulamaları inceledi. Fikir Sofrasında ise birlikte yapılabilecek Ar-Ge ve proje çalışmaları ile +1 Eğitim Modeli kapsamında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri konuşuldu.

Kesişen birçok yönümüz var

İş dünyasıyla bağlarını bir yandan genişletirken bir yandan da çok daha sıkı hale getirdiklerini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Canovate firması ülkemiz için oldukça  stratejik ve önemli ürünler üretiyor. Bunun yanında ciddi bir ihracat ve inovasyon gücüne sahip. Ar-Ge’ye ve nitelikli çalışanlarla büyümeye önem veriyorlar. Can Bey çalışma ve Türkiye’ye katkı sağlama azmiyle örnek bir şahsiyet. Kesişen birçok yönümüz var. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin firmanın da üretim yaptığı alanlarda çalışmaları bulunuyor. Bunların hepsini bir araya topladığımızda birçok alanda iş birliği geliştirebileceğimizi, ülkemize katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Birlikteliğimizin ilk adımını Fikir Sofrasında attık. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Ülkemize hizmet etmemiz gerekiyor

Üniversitelerin şirketlerin, şirketlerin de üniversitelerin önemini bilmesi gerektiğini belirten Canovate Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, “Bu tarz birlikteliklerin olumlu çıktılarının örnekleri son yıllarda gittikçe artıyor. Uygulamalı eğitimiyle SUBÜ bunun başını çeken üniversiteler arasında yer alıyor. Biz özellikle SUBÜ’yü görmek ve neler yapabiliriz diye konuşmak istedik. Rektörümüzle, akademisyenlerimizle ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Burada ciddi çalışmalar ortaya konuluyor. Yıllar önce İsrail’de gördüğüm birlikte çalışma ortamını burada görmenin mutluluğunu yaşadım. Ben özellikle ülkemize hizmet etmenin ve burada kalmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz bir cennet. Burayı çok daha iyi hale getirecek olanlar da bizleriz. Gençlerimizle de konuştum. Türkiyemize hizmet etmemiz gerekiyor. Bu yolda SUBÜ ile birlikte çalışma arzusundayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi