Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından koordine edilen ve SUBÜ Rektörlük Salonu ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. SUBÜ Kariyer Zirvesi, SUBÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökdemir Ekici’nin açılış konuşmalarıyla başladı.

“SEKTÖRLE İÇ İÇE OLMA AMACIMIZIN SON HALKASI”

Rektör Yardımcısı Boz yaptığı konuşmada, Zirve’nin SUBÜ’nün “sektörle iç içe olma” amacının bir sonucu olduğunu kaydederek,  +1 Uygulamalı Eğitim Modelimiz ile sektörle iç içe olan üniversitemiz, öğrenci-sektör etkileşimini daha da derinleştirmek ve bu etkileşimi sürekli canlı tutmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir. Artık bir SUBÜ klasiği haline gelmiş olan ilk ders etkinliklerimiz, sektörle buluşma günlerimizin ardından Kariyer Merkezi’mizin organize ettiği Kariyer Zirvesi de bu etkinliklerin son halkasıdır.” dedi.

“KARİYER ZİRVESİ, SUBÜ’YÜ FARKLI KILIYOR”

KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökdemir Ekici de yılda iki kez Kariyer Zirvesi düzenliyor olmanın SUBÜ’yü farklı kıldığına vurgu yaptığı konuşmasında, “SUBÜ Kariyer Zirvesi’nin biri birimlerde, diğeri kampüste olmak üzere yılda iki kez gerçekleştiriliyor olmasının, Kariyer Zirvemizi farklı kılan bir özellik olduğunu belirtmeliyim. Şüphesiz bir yıl içerisinde iki kariyer zirvesi organize etmenin bazı zorlukları ve tatlı bir telaşı bulunmaktadır. Bu zorlukları aşma konusunda desteklerini esirgemeyen sayın rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a, üniversite yönetimimize ve Kariyer Merkezi’nden sorumlu rektör yardımcımız Prof. Dr. Naci Çağlar’a, kariyer merkezimizde birlikte mesai yaptığım çalışma arkadaşlarımıza ve tüm birimlerdeki yönetici ve kariyer temsilcilerimize içten teşekkürlerimi iletmek isterim.” dedi.

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARININ STANTLARI İLGİ GÖRDÜ

3 gün süren zirvede, SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ve öğrenci topluluklarına ait stantlar da katılımcıların ilgisini çekti. Özellikle SUBÜ’ye çeşitli yarışmalarda ödüller kazandıran teknoloji odaklı kulüplerin çalışmaları göz doldurdu. Zirve’nin 3. Gününde SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, rektör yardımcıları ve senato üyeleri de stantları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldiler.

ZİRVEDE 28 OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

18-20 Ekim tarihlerinde düzenlenen zirvede; spordan sağlığa, mühendisliğin çeşitli dallarından tarım ve ziraata, bilişimden insan kaynaklarına, kamu ve özel sektörde kariyer yapmış isimlerin tecrübelerine odaklanan 28 oturum gerçekleştirildi. SUBÜ’de yer alan fakülte ve meslek yüksekokulu yöneticilerinin moderatörlük yaptığı oturumlarda, öğrenciler merak ettikleri soruları doğrudan muhataplarına sorma imkanı yakaladılar. Tüm etkinliklerin sonunda katılımcılara Zirve anısına düzenlenen plaketler ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi